Opening nieuw kantoor ETS Spoor

Flinke groei van spoortoeleveringssector verwacht de komende jaren

Foto: Marieke van Gompel2016, ProMedia

De spoortoeleveringssector zal de komende vijf jaar een groei 19,5 procent doormaken. Dat staat te lezen in het nieuwe marktrapport van UNIFE, de vereniging van Europese spoortoeleveringsbedrijven.

Volgens UNIFE, dat consultancybureau Roland Berger, onderzoek heeft laten doen, kan de sector de komende vijf jaar rekenen op gemiddeld 3 procent groei per jaar. De wereldwijde spoortoeleveringssector zal ergens tussen 2025 en 2027 goed zijn voor 211 miljard euro waar dat op dit moment nog 176,5 miljard euro is.

Hoewel markten in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa de beste groeicijfers zullen laten zien, blijven China en West-Europa en de kar trekken, stelt UNIFE, onder meer vanwege de European Green Deal.

De organisatie verwacht in ons deel van de wereld verder veel van de implementatie van het European Rail Traffic Management System (ERTMS), het Communications-based Train Control (CBTC) en Digital Automatic Coupling (DAC). Daarnaast heeft UNIFE hoge verwachtingen van nieuwe technologieën voor de informatievoorziening naar reizigers en nieuwe boeking- en ticketingsystemen.

Ruimte voor verbetering zit er volgens de belangenorganisatie in de markttoegang. Volgens UNIFE is 61 procent van de spoortoeleveringssector zonder barrières voor (internationale) toeleveranciers. Dit staat innovatie en een versnelling van de duurzaamheidsdoelen in de weg, aldus de vereniging.

Dit artikel is afkomstig van zusterpublicatie RailTech.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.