overzicht 'nieuw' station Tilburg
reportage

Vierde perron Tilburg héél misschien toch een béétje in gebruik

Overzicht van het vernieuwde station Tilburg vanaf het nieuwe perron 4. Jeroen Baldwin/SpoorPro

Per 13 mei is station Tilburg helemaal af en is ook het nieuwgebouwde perron 4 klaar voor gebruik. Alleen, voorlopig zullen er nog geen treinen halteren. Dat heeft te maken met een spoorlayout die nog niet klaar is, en dat komt weer doordat een ingepland nieuw sein is afgekeurd. “Maar ProRail gaat kijken of er misschien toch elk uur wat stoptreinen kunnen stoppen”, aldus bouwmanager Stan Sontrop van ProRail.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Vierde perron Tilburg héél misschien toch een béétje in gebruik”

Mat Swinkels|08.05.24|20:49

Bedroevend om weer te constateren dat in het artikel wordt gesproken over perron 1, perron 2/3 en perron 4, terwijl eigenlijk perronsporen bedoelt worden. Station Tilburg heeft 3 perrons en 4 perronsporen. In ieder artikel wat door Spoorpro wordt gepubliceerd wordt keer op keer dezelfde fout gemaakt. Jammer.

Illya Vaes|09.05.24|22:06

“Dat zal bepaald worden na een update van het verkeersleidingssysteem”? Daar kan ik echt niks van bakken…
En ik krijg toch niet de indruk dat het “klassieke” sein (116? met lichtbak) aan spoor 3 op foto 3 verder van zijn spoor af staat dan het (oerlelijke) nieuwe sein vóór het bovenleidingportaal – integendeel. Weten we zeker dat hier geen sprake is van papieren tijgers (ontwerpvoorschriften die stringenter worden zonder aan enige business case te hoeven voldoen)?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vierde perron Tilburg héél misschien toch een béétje in gebruik | SpoorPro.nl
overzicht 'nieuw' station Tilburg
reportage

Vierde perron Tilburg héél misschien toch een béétje in gebruik

Overzicht van het vernieuwde station Tilburg vanaf het nieuwe perron 4. Jeroen Baldwin/SpoorPro

Per 13 mei is station Tilburg helemaal af en is ook het nieuwgebouwde perron 4 klaar voor gebruik. Alleen, voorlopig zullen er nog geen treinen halteren. Dat heeft te maken met een spoorlayout die nog niet klaar is, en dat komt weer doordat een ingepland nieuw sein is afgekeurd. “Maar ProRail gaat kijken of er misschien toch elk uur wat stoptreinen kunnen stoppen”, aldus bouwmanager Stan Sontrop van ProRail.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Vierde perron Tilburg héél misschien toch een béétje in gebruik”

Mat Swinkels|08.05.24|20:49

Bedroevend om weer te constateren dat in het artikel wordt gesproken over perron 1, perron 2/3 en perron 4, terwijl eigenlijk perronsporen bedoelt worden. Station Tilburg heeft 3 perrons en 4 perronsporen. In ieder artikel wat door Spoorpro wordt gepubliceerd wordt keer op keer dezelfde fout gemaakt. Jammer.

Illya Vaes|09.05.24|22:06

“Dat zal bepaald worden na een update van het verkeersleidingssysteem”? Daar kan ik echt niks van bakken…
En ik krijg toch niet de indruk dat het “klassieke” sein (116? met lichtbak) aan spoor 3 op foto 3 verder van zijn spoor af staat dan het (oerlelijke) nieuwe sein vóór het bovenleidingportaal – integendeel. Weten we zeker dat hier geen sprake is van papieren tijgers (ontwerpvoorschriften die stringenter worden zonder aan enige business case te hoeven voldoen)?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.