Gemeente Dordrecht wil havenspoorlijn opdoeken

Havenspoorlijn Dordrecht
Het deel van de Havenspoorlijn Dordrecht dat dicht bij de Koninklijke Van der Wees Transportgroep ligt. Google Street View

Ineens was daar afgelopen dinsdag het bericht dat de gemeente Dordrecht in ontwerptekeningen voor een nieuwe woonwijk ‘gewoon’ het rangeerterrein Weeskinderendijk én de spoorlijn naar de haven heeft weggepoetst. Ze zijn met één veeg van de landkaart verwijderd. Dit tot verbijstering van diverse belangrijke partijen in het spoorgoederenvervoer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “Gemeente Dordrecht wil havenspoorlijn opdoeken”

A C F Sierts|08.12.23|12:12

Wat een onzin. “De complexiteit van de infrastructuur …”. Welke complexiteit ???

Cornelius Koelewijn|08.12.23|15:46

Hier wordt natuurlijk een spelletje gespeeld. Dordrecht ageert al jaren tegen spoorgoederenvervoer. Om de een of andere reden denken ze dat dit gevaarlijk is. Dat de vorige burgemeester een voorman van de binnenvaart is, helpt natuurlijk ook niet mee. Ze mogen in Dordrecht blij zijn dat er nog goederenvervoer per spoor is, in plaats van al die milieuvervuilende en ongelukken veroorzakende vrachtauto’s. Want als er een ding gevaarlijk is, dan is dat wel het vrachtverkeer over de weg (A16)…

Illya Vaes|08.12.23|15:49

Zo lang die A16 daar ligt met al zijn ongeleide (!) projectielen, verdwijnen vermeende risico’s op het op zicht bereden raccordement (Vmax 30 a 40) in de ruis van de risico’s daarvan.
Maar in bureaucratisch Nederland bestaan er geen risico’s voor niet-geregistreerde “giftransporten” dus we blijven het wegtransport voortrekken.
Resultaat: risicovergróting.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.