Snel groeiend Eindhoven wil onderzoek naar tram of metro

Stadhuis Eindhoven
Het stadhuis van gemeente Eindhoven, foto ter illustratie Lea Rae/Shutterstock

De gemeenteraad van Eindhoven wil dat er een “gedegen, onafhankelijk” onderzoek komt naar de mogelijkheden voor een tram, metro of ander lightrailsysteem. Dat is volgens de indieners nodig gezien de sterke groei van de stad en daarmee van het aantal reizigers. “De regio loopt vast.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

3 reacties op “Snel groeiend Eindhoven wil onderzoek naar tram of metro”

Marc Busio|06.07.24|11:46

Nee…alsjeblieft….niet weer! Niet weer jarenlang aan tramplannen werken die uiteindelijk op een teleurstelling uitdraaien. Ofwel de tram komt er uiteindelijk toch niet – Maastricht, Leiden en Groningen – of met vele jaren vertraging en vele tientallen miljoenen budgetoverschrijding: Rotterdam, Utrecht en Delft. Met een hele vloot aan elektrische bussen en kilometers vrije busbaan heeft Eindhoven in het verleden de juiste keuze gemaakt en moet daarom niet meer van die koers afwijken.

C. Koelewijn|08.07.24|12:15

@ Marc Busio. Dat die projecten er niet kwamen is niet het gevolg van het tramsysteem, maar van bestuurlijk prutswerk, c.q. onwil. Het wordt in NL altijd buzz omdat men geen geld wil uitgeven aan goed OV. Voor asfalt schijnt er wel altijd geld te zijn.

Roel Bartlema|12.07.24|12:38

@Marc Busio: Je vergeet dan voor het gemak maar even de faliekante mislukking van het Eindhovense Phileas-project. Maar het gaat gelukkig niet altijd mis. Zo is de ombouw van de Amsterdamse sneltramlijn 51 naar de Amsteltram en de verlenging van Amstelveen Westwijk naar Uithoorn zonder veel problemen tot stand gekomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.