Nieuwe klus VolkerRail moet extra treinen tussen Leiden en Utrecht mogelijk maken

VolkerRail werkt dit jaar bij Bodegraven-Reeuwijk en Alphen aan den Rijn aan overwegen en wissels, om bij aanvang van 2022 vier treinen per uur in de spits tussen Leiden en Utrecht mogelijk te maken. Dat maakte de aannemer eerder deze maand bekend. VolkerRail is reeds begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Daaronder vallen de technische ontwerpfase en de voorbereidingen op de bouwwerkzaamheden. Zo gaan de overwegen Goudseweg en Oud Bodegraafseweg in Bodegraven op de schop, net als de overweg Molendijk in Nieuwerbrug.

Aanpak onbeveiligde overwegen

Als onderdeel van de door ProRail uitgedeelde klus worden in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Woerden daarnaast nog eens dertien particuliere onbeveiligde overwegen aangepakt. Twee daarvan zullen dit jaar verdwijnen, de overige elf moeten op termijn opgeheven worden.

Daarnaast zal in Alpen aan den Rijk een wissel vervangen worden. Dit moet het in- en uitrijden van het station bespoedigen. Daarvoor worden ook de treinbeveiliging en stroomvoorziening aangepast. Door middel van raildempers moet tenslotte het geluid van de voorbijrijdende treinen teruggebracht worden.

VolkerRail verwacht tussen oktober en december daadwerkelijk aan het spoor te werken. De opdracht moet voor het ingaan van de dienstregeling van 2022 afgerond zijn.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Nieuwe klus VolkerRail moet extra treinen tussen Leiden en Utrecht mogelijk maken”

kees boer|20.02.21|00:56

Begin daaraan liever vandaag dan morgen;het dubbelsporig maken van het traject Woerden- Leiden stamt uit 1998 ;en het benodigde geld zou vandaan gehaald moeten worden voor de reservering destijds voor de Rijn Gouwe Lijn ;ik betreur dat steeds dat laatstgenoemde niet gekomen is maar dat er wel geld is voor een tunnelproject in die omgeving ! ;treurig gewoon !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.