Medewerker gewond door ongebluste kalk bij spoorwerkzaamheden

Bij werkzaamheden aan het spoor tussen Sittard en Heerlen is een ongeluk gebeurd, waarbij een medewerker gewond is geraakt. Hij is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, meldt ProRail. 

Tijdens werkzaamheden met ongebluste kalk is er iets misgegaan waardoor de werknemer verwondingen opliep. Hij kreeg deze gevaarlijke stof in zijn ogen, melden de hulpdiensten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Wat zich precies heeft afgespeeld en wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Onderzoek loopt nog

Regiodirecteur Dimitri Kruik is naar de werkzaamheden toegegaan: “Er wordt zoals bij elk arbeidsongeval onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar onze gedachten zijn vooral bij de persoon die is overgebracht naar het ziekenhuis. We hopen dat deze persoon voorspoedig herstelt.”

Werkzaamheden

Tussen Sittard en Heerlen vervangt ProRail op een deel van het spoor de ballast. Ballast is belangrijk voor de ligging van het spoor en zorgt ervoor dat het regenwater goed kan weglopen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.