Onderzoeker Openbaar Vervoer Wijnand Veeneman van de TU Delft

‘Laat ProRail zich als zbo richten op het spoor en de lange termijn, maar niet op politiek gedoe’

De omvorming van ProRail tot zelfstandig bestuursorgaan (zbo) neemt steeds concretere vormen aan, blijkt uit het meest recente verslag hierover van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van IenW aan de Tweede Kamer. Volgens onderzoeker Openbaar Vervoer Wijnand Veeneman van de TU Delft Wijnand is er echter nog veel onduidelijk over de manier waarop het ministerie ProRail wil aansturen en omgaat met de grotere machtspositie die ProRail krijgt op het spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “‘Laat ProRail zich als zbo richten op het spoor en de lange termijn, maar niet op politiek gedoe’”

A C F Sierts|10.11.20|18:26

De aanduiding ‘politiek gedoetje’ is een wetenschapper onwaardig. De heer Veeneman doet daarmee ook bijzonder denigrerend tov de *essentiele* bijsturinsgfunctie van de Tweede Kamer. Die *is* zo ongelofelijk essentieel, omdat de kaste der beleidsmakers en verkeerswetenschappers blind & doof is voor de klant. De term “gedoetjes” bewijst deze interne systeemgerichtheid. Wat in hun theoretisch-modelmatige ogen ‘politieke gedoetjes’ zijn, zijn voor de klant en de burger essentiele systeemcorrecties!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Laat ProRail zich als zbo richten op het spoor en de lange termijn, maar niet op politiek gedoe’ | SpoorPro.nl
Onderzoeker Openbaar Vervoer Wijnand Veeneman van de TU Delft

‘Laat ProRail zich als zbo richten op het spoor en de lange termijn, maar niet op politiek gedoe’

De omvorming van ProRail tot zelfstandig bestuursorgaan (zbo) neemt steeds concretere vormen aan, blijkt uit het meest recente verslag hierover van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van IenW aan de Tweede Kamer. Volgens onderzoeker Openbaar Vervoer Wijnand Veeneman van de TU Delft Wijnand is er echter nog veel onduidelijk over de manier waarop het ministerie ProRail wil aansturen en omgaat met de grotere machtspositie die ProRail krijgt op het spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “‘Laat ProRail zich als zbo richten op het spoor en de lange termijn, maar niet op politiek gedoe’”

A C F Sierts|10.11.20|18:26

De aanduiding ‘politiek gedoetje’ is een wetenschapper onwaardig. De heer Veeneman doet daarmee ook bijzonder denigrerend tov de *essentiele* bijsturinsgfunctie van de Tweede Kamer. Die *is* zo ongelofelijk essentieel, omdat de kaste der beleidsmakers en verkeerswetenschappers blind & doof is voor de klant. De term “gedoetjes” bewijst deze interne systeemgerichtheid. Wat in hun theoretisch-modelmatige ogen ‘politieke gedoetjes’ zijn, zijn voor de klant en de burger essentiele systeemcorrecties!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.