Spoorsector steunt ProRail in pleidooi ‘bij twijfel vervangen’

spooronderhoud, werkzaamheden

Brancheorganisatie Holland Rail Industry (HRI) steunt topman Pier Eringa in zijn pleidooi om bij twijfel over de staat van spooronderdelen deze te vervangen. Volgens de branchorganisatie ligt de vervangingsfrequentie van belangrijke spoorcomponenten in Nederland een stuk lager dan in andere landen. D66 pleit ervoor om één miljard euro in het spooronderhoud te steken. Dit kan volgens de partij worden betaald uit van de compensatie die Volkswagen voor de sjoemeldiesels aan de Nederlandse Belastingdienst betaalt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.