ESG 3000, Elektrisch Signaal Gever, Dual Inventive

Hoorn met afstandsbediening waarschuwt Duitse baanwerkers

Om de werkplekbeveiliging op en rondom het Duitse spoor te verbeteren, heeft technologiebedrijf Dual Inventive in samenwerking met Deutsche Bahn en UPZ-Gruppe een hoorn met besturing op afstand ontwikkeld. De hoorn, die de naam ESG 3000 draagt, waarschuwt baanwerkers op het moment dat er treinen aankomen.

Baanwerkers in Duitsland worden op dit moment nog voor aankomend treinverkeer gewaarschuwd met een tyfoon (hoorn) die zwaar is en niet volledig redundant. Om de werkplekbeveiliging op en rond het Duitse spoor te verbeteren, is de ESG 3000 ontwikkeld.

Baanwerkers

De ESG 3000 is een hoorn met besturing op afstand met een bekabelde afstandsbediening. Een veiligheidsverantwoordelijke kan de ESG 3000 activeren zodra een trein nadert. Bij het horen van het geluidssignaal kunnen baanwerkers zich naar een veilige locatie begeven, zodat de trein veilig kan passeren.

De ESG 3000 is draagbaar en mobiel makkelijk verplaatsbaar voor de veiligheidsverantwoordelijke. De ESG 3000 is volledig redundant opgezet (voorzieningen zijn meervoudig uitgevoerd) zodat de hoogste mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid gerealiseerd wordt. De eerste leveringen aan UPZ-Gruppe hebben inmiddels plaatsgevonden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.