Conferentie, ERA, Lille

ERA viert tienjarig bestaan tijdens conferentie in Lille

In het Franse Lille heeft woensdag en donderdag de EU Railway Conference plaatsgevonden. De organisator het Europees Spoorwegbureau (ERA) bestaat 10 jaar en presenteerde gedurende deze conferentie de positieve resultaten van haar activiteiten voor de Europese Gemeenschap en de uitdagingen voor de Europese spoorwegsector voor de komende jaren. Bijna 400 deelnemers uit verschillende Europese landen kwamen in Lille bij elkaar om zich te laten bijpraten over de ERA-werkzaamheden en te netwerken.

Bogdan Godziejewski van Movares: “De activiteiten van ERA worden de komende jaren flink uitgebreid. Het Vierde Spoorpakket zorgt ervoor dat ERA verantwoordelijk wordt voor de One Stop Shop voor autorisatie van rollend materieel. Ook wordt ERA de systeemautoriteit van ERTMS.”

Strategieën

Woensdag vond er een ronde tafelgesprek op hoog niveau plaats, waarbij vertegenwoordigers van belangrijke Europese stakeholders in de spoorwegsector (UNIFE , ERA, EIM, CER, UIP, ERFA) bespraken welke strategieën om de Single European Railway Area te realiseren mogelijk zijn.

De presentaties van Karel Vink, de Europese ERTMS-coördinator, Marcel Verslype, de Managing Director van ERA, en Olivier Onidi van de Europese Commissie gaven inzicht in de voortgang op het wegnemen van technische belemmeringen en de gevolgen van het Vierde spoorwegpakket.

Technische sessies

Bij de tweede conferentiedag op donderdag vonden technische sessies plaats waarbij een breed spectrum van technische gebieden werd behandeld zoals waaronder veiligheid, interoperabiliteit, harmonisatie inspanningen, ERTMS-ontwikkeling, ERA registers, investeringen, economie en vereenvoudigde toegang voor klanten.

Dirk Kes van ProRail was een van de sprekers tijdens de EU Railway Conference. Hij gaf uitleg over het RINF infrastructuurregister. 

Uit Nederland zijn vertegenwoordigers van NS, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ingenieursbureaus aanwezig. Movares was vertegenwoordigd door de ERTMS-specialisten Jan Koning en Bogdan Godziejewski. De conferentie bood volgens Godziejewski een goed overzicht van de laatste stand van zaken voor de toekomst van het werk van ERA, niet alleen op het gebied van de techniek maar ook juridisch en organisatorisch.

Informatie

Meer informatie over deze conferentie kunt op opvragen bij Bogdan Godziejewski (bogdan.godziejewski@movares.nl) en Jan Koning (jan.koning@movares.nl)

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.