Swietelsky / ProRail werkzaamheden Culemborg

Werktrein van kilometer maakt spoor tussen Utrecht en Geldermalsen weer stabiel

Bron: ProMedia Group

In Culemborg werd op vrijdagmiddag 15 juli een bijzonder spoorbouwproject gepresenteerd. Tussen Utrecht en Geldermalsen wordt er namelijk 23 dagen lang non-stop aan het spoor gewerkt om het spoor stabieler te maken. Middels een livestream zijn alle werkzaamheden te volgen, maar SpoorPro was ook aanwezig op de behoorlijk geluidsruchtige bouwplaats.

Aannemer Swietelsky Rail voert de werkzaamheden uit met behulp van de PM1000-URM. Dit is een werktrein van meer dan een kilometer lang die het spoor weghaalt, de grond onder het spoor vernieuwt en het spoor vervolgens weer op zijn plek legt. Een livestream brengt vanaf 14 juli de werkzaamheden in beeld.

Swietelsky / ProRail werkzaamheden Culemborg
Bron: ProMedia Group

SpoorProTV liep een middag mee met aannemer Swietelsky en ProRail om de werkzaamheden in beeld te brengen. Een video- en tekstverslag hiervan is vanaf aankomende week terug te vinden op SpoorPro.nl en onze eigen YouTube-pagina, waar wij wekelijks interessante content plaatsen over alle ontwikkelingen binnen de spoorsector.

De werkzaamheden aan het spoor zijn op donderdag 14 juli begonnen en zullen duren tot 6 augustus. Op twee locaties langs het traject bij Culemborg staat een speciale publiekstribune met zicht op de werkzaamheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

2 reacties op “Werktrein van kilometer maakt spoor tussen Utrecht en Geldermalsen weer stabiel”

Rolf Fabrie|16.07.22|22:35

Belachelijk georganiseerd project met maximale overlast voor de reizigers.

Richard Raadt, van den|18.07.22|09:00

Rolf,

Goed onderbouwde opmerking van je, NOT…. Hoe en wanneer zou jij dit dan doen met de middelen (geld, materieel, materiaal en personeel) die beschikbaar zijn? Als je een spoorprofessional bent kom dat met een onderbouwing hoe het volgens jou wel kan binnen de middelen die er zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.