Tram bij nieuwe eindhalte IJsselstein Zuid

Plaatsing smeerinstallaties moet geluidsoverlast nieuwe trams in IJsselstein tegengaan

Op maandag 18 oktober zullen op drie locaties in IJsselstein voorbereidingen getroffen worden voor de plaatsing van smeerinstallaties, om zo de overlast van het zogeheten booggeluid te verminderen. De provincie Utrecht zegt dat de smeerinstallaties elders op het vernieuwde spoor tussen IJsselstein en Utrecht een positief effect hebben gehad.

Het booggeluid, oftewel het schelle geluid dat voortkomt uit het contact tussen wiel en spoor in een spoorboog, wordt op het opgewaardeerde regionale tramsysteem als bijzonder hinderlijk ervaren, met name in IJsselstein. In totaal worden op zes locaties smeerinstallaties aangebracht. De installaties zorgen ervoor dat er automatische gesmeerd wordt zodra er een tram passeert.

Het aanbrengen van de smeerinstallaties bij de Praagsingel, Van de Poststraat (halte IJsselstein-Binnenstad) en Duizendblad begint om 22.00 uur ’s avonds, waarbij het tramverkeer wordt stilgelegd. De boorwerkzaamheden moeten in één nacht zijn afgerond, al is een uitloop naar een tweede nacht niet uitgesloten. In de week van 1 november moeten de smeerinstallaties in gebruik genomen worden. De installaties op de locaties Baronieweg, Groene Dijk en Achterveld zullen naar verwachting drie weken later actief worden.

De provincie zegt dat omwonenden rekening moeten houden met overlast van de werkzaamheden. Voor reizigers wordt tot en met de week van 22 november ’s avonds vervangend busvervoer geregeld.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Plaatsing smeerinstallaties moet geluidsoverlast nieuwe trams in IJsselstein tegengaan | SpoorPro.nl
Tram bij nieuwe eindhalte IJsselstein Zuid

Plaatsing smeerinstallaties moet geluidsoverlast nieuwe trams in IJsselstein tegengaan

Op maandag 18 oktober zullen op drie locaties in IJsselstein voorbereidingen getroffen worden voor de plaatsing van smeerinstallaties, om zo de overlast van het zogeheten booggeluid te verminderen. De provincie Utrecht zegt dat de smeerinstallaties elders op het vernieuwde spoor tussen IJsselstein en Utrecht een positief effect hebben gehad.

Het booggeluid, oftewel het schelle geluid dat voortkomt uit het contact tussen wiel en spoor in een spoorboog, wordt op het opgewaardeerde regionale tramsysteem als bijzonder hinderlijk ervaren, met name in IJsselstein. In totaal worden op zes locaties smeerinstallaties aangebracht. De installaties zorgen ervoor dat er automatische gesmeerd wordt zodra er een tram passeert.

Het aanbrengen van de smeerinstallaties bij de Praagsingel, Van de Poststraat (halte IJsselstein-Binnenstad) en Duizendblad begint om 22.00 uur ’s avonds, waarbij het tramverkeer wordt stilgelegd. De boorwerkzaamheden moeten in één nacht zijn afgerond, al is een uitloop naar een tweede nacht niet uitgesloten. In de week van 1 november moeten de smeerinstallaties in gebruik genomen worden. De installaties op de locaties Baronieweg, Groene Dijk en Achterveld zullen naar verwachting drie weken later actief worden.

De provincie zegt dat omwonenden rekening moeten houden met overlast van de werkzaamheden. Voor reizigers wordt tot en met de week van 22 november ’s avonds vervangend busvervoer geregeld.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.