Arriva, station, Winterswijk

Spoorwerk veroorzaakt schade aan beveiligingssysteem bij Doetinchem

Tussen Arnhem en Winterwijk reden maandag een groot deel van de dag geen treinen door een probleem met de spoorbeveiliging. Vermoedelijk raakte zondagnacht een assenteller beschadigd tijdens werkzaamheden. 

Bij onderhoudswerkzaamheden aan het spoor tussen Arnhem en Winterswijk is zondagnacht schade ontstaan aan het spoorbeveiligingssysteem ter hoogte van Doetinchem en Terborg. ProRail onderzoekt nog hoe dit heeft kunnen gebeuren. De assentellers zijn met spoed gecontroleerd en waar nodig vervangen. Daarna werd het systeem rond 17.00 uur getest om de veiligheid te borgen. Vanaf 18 uur kon de treindienst starten.

Pedalen

Assentellers werken meestal op basis van een magnetisch veld. Wanneer een wielstel van een trein passeert heeft dit invloed op het magnetisch veld, en die invloed wordt gemeten. In andere gevallen zijn assentellers uitgevoerd als mechanische pedalen, die beroerd worden als een wielstel passeert. Deze pedalen worden toegepast op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk, maar ook op regionale lijnen in Limburg, Groningen en Friesland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.