SBB Cargo, spoorgoederenvervoerder

Zwitserse spoorgoederenvervoerder SBB lijdt fors verlies

De Zwitserse railgoederenvervoerder SBB Cargo leed vorig jaar een verlies van bijna 35 miljoen frank, wat neerkomt op 31,2 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van moederbedrijf SBB. De rode cijfers zijn een grote tegenvaller voor Swiss Combi AG, een groep van Zwitserse wegtransporteurs. Zij namen in april van het vorig jaar een minderheidsbelang in het spoorbedrijf van 35 procent. Omgerekend moeten zij over het korte tijdsbestek van acht maanden nu een bedrag van 8,2 miljoen euro aan verlies afschrijven op hun deelname in SBB cargo.

Aandelen

Swiss Combi AG bestaat Planzer Holding AG (40 procent), Camion Transport AG (40 procent), Bertschi AG (10 procent) en Galliker Holding AG (10 procent). De transportbedrijven namen vorig jaar een substantieel belang in SBB Cargo om een alternatief te hebben voor de nachtrijverboden in het land en invloed te krijgen op de dienstverlening van het spoorbedrijf.

Of dat al is veranderd en of het ladingaanbod van SBB Cargo heeft geprofiteerd van de deelname van de wegvervoerders, werd in de jaarrekening niet duidelijk.

Lees ook:

SBB Cargo International start Nederlandse tak

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: John Versleijen

John Versleijen is redacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.