SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: vervroegd spooronderhoud in de Schipholtunnel en cyberveiligheid

In de uitzending van SpoorProTV was woensdag aandacht voor het spooronderhoud in de Schipholtunnel dat vanwege de coronacrisis naar voren kon worden gehaald. Ook kwam het belang van cyberveiligheid in de spoorsector aan bod. 

Eind maart was Nederland in de greep van het coronavirus. Veel minder reizigers namen de trein en daardoor kon het spooronderhoud in de Schipholtunnel eerder worden uitgevoerd.

Toen er in maart een spoorstaafbreuk in de tunnel werd ontdekt, gingen Strukton en ProRail na onderzoek met elkaar in gesprek over de uitvoering herstelwerkzaamheden. ProRail besloot om het spooronderhoud dat op een later moment in etappes over twee jaar stond gepland, naar voren te halen en in een ruk te laten uitvoeren door Strukton. Hoofdredacteur Marieke van Gompel sprak hierover met gebiedsmanager Alf Smolders van ProRail en PMC Manager Erwin Hofs van Strukton Rail.

Cyberveiligheid

Vorige week waren Information Security Officer Joseph Mager van NS en Consultant Rail IT & Data Services Michel van den Braak te gast bij een webinar over digital weerbaarheid. Zij legden uit dat het steeds vaker voorkomt dat spoorbedrijven onbedoeld slachtoffer zijn van grotere cyberaanvallen. In de uitzending van SpoorProTV is een compilatie hiervan te zien.

Update: 16.00 uur

De uitzending van SpoorProTV is hier terug te kijken:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: vervroegd spooronderhoud in de Schipholtunnel en cyberveiligheid | SpoorPro.nl
SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: vervroegd spooronderhoud in de Schipholtunnel en cyberveiligheid

In de uitzending van SpoorProTV was woensdag aandacht voor het spooronderhoud in de Schipholtunnel dat vanwege de coronacrisis naar voren kon worden gehaald. Ook kwam het belang van cyberveiligheid in de spoorsector aan bod. 

Eind maart was Nederland in de greep van het coronavirus. Veel minder reizigers namen de trein en daardoor kon het spooronderhoud in de Schipholtunnel eerder worden uitgevoerd.

Toen er in maart een spoorstaafbreuk in de tunnel werd ontdekt, gingen Strukton en ProRail na onderzoek met elkaar in gesprek over de uitvoering herstelwerkzaamheden. ProRail besloot om het spooronderhoud dat op een later moment in etappes over twee jaar stond gepland, naar voren te halen en in een ruk te laten uitvoeren door Strukton. Hoofdredacteur Marieke van Gompel sprak hierover met gebiedsmanager Alf Smolders van ProRail en PMC Manager Erwin Hofs van Strukton Rail.

Cyberveiligheid

Vorige week waren Information Security Officer Joseph Mager van NS en Consultant Rail IT & Data Services Michel van den Braak te gast bij een webinar over digital weerbaarheid. Zij legden uit dat het steeds vaker voorkomt dat spoorbedrijven onbedoeld slachtoffer zijn van grotere cyberaanvallen. In de uitzending van SpoorProTV is een compilatie hiervan te zien.

Update: 16.00 uur

De uitzending van SpoorProTV is hier terug te kijken:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.