Een afgesloten spoorwegovergang in de Baron van Nagelstraat in Barneveld, foto: ProRail

ProRail legt verkeerstunnel aan onder spoor in Barneveld

ProRail gaat in Barneveld een verkeerstunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn aanleggen. De tunnel komt in de plaats van een bewaakte spoorwegovergang die over drie sporen gaat. Dit zal de verkeersdoorstroming verbeteren en de veiligheid verhogen. Eind 2018 is de verkeerstunnel klaar.

ProRail legt de verkeerstunnel in opdracht van de gemeente Barneveld. De gemeente Barneveld financieert het project met bijdragen van de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Harselaartunnel komt te liggen in de Baron van Nagelstraat in Harselaar in de gemeente Barneveld.

Tunnel

Opdrachtgever gemeente Barneveld is in januari van dit jaar gestart met het gereed maken van het projectgebied, waarbij kabels en leidingen zijn verplaatst en een tijdelijke weg is aangelegd. Vanaf dat moment was de huidige spoorwegovergang (zie foto) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Eind deze maand start het werk aan de tunnel. In het weekend van 21 oktober wordt de overweg helemaal afgesloten zodat het graven kan starten. In het weekend van 2 december worden er damwanden onder het spoor geplaatst, zodat er onder het spoor gegraven kan worden. In het weekend van 28 april 2018 wordt het spoordek onder de rails geschoven. In december 2018 is de tunnel klaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “ProRail legt verkeerstunnel aan onder spoor in Barneveld”

Tjeerd Meere|26.09.17|13:05

Mooie gelegenheid om ook ruimte te maken voor een station aldaar zodat je vanuit Barneveld noord ook richting Apeldoorn e.v. kunt.

Arco Sierts|27.09.17|00:03

@Tjeerd: prima idee, maar dan moet er wel een vervoerder zijn die dat gaat doen. En die is er niet en de overheid regelt het ook niet middels een vervoersconcessie, dus gaat infrabeheerder ProRail daar logischerwijs niks aan doen.

Peter Schouten|28.09.17|11:45

Klopt, maar als je bij de bouw van zo’n tunnel kan voorsorteren op zo’n station of he in elk geval niet onmogelijk maken, zou dat al heel wat zijn

Dick van Aggelen|09.03.18|08:35

Iets voor Hilversum. maar dan 3 keer: Schoolstraat (kleine spoorbomen), Station Sportpark en Oosterengweg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail legt verkeerstunnel aan onder spoor in Barneveld | SpoorPro.nl
Een afgesloten spoorwegovergang in de Baron van Nagelstraat in Barneveld, foto: ProRail

ProRail legt verkeerstunnel aan onder spoor in Barneveld

ProRail gaat in Barneveld een verkeerstunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn aanleggen. De tunnel komt in de plaats van een bewaakte spoorwegovergang die over drie sporen gaat. Dit zal de verkeersdoorstroming verbeteren en de veiligheid verhogen. Eind 2018 is de verkeerstunnel klaar.

ProRail legt de verkeerstunnel in opdracht van de gemeente Barneveld. De gemeente Barneveld financieert het project met bijdragen van de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Harselaartunnel komt te liggen in de Baron van Nagelstraat in Harselaar in de gemeente Barneveld.

Tunnel

Opdrachtgever gemeente Barneveld is in januari van dit jaar gestart met het gereed maken van het projectgebied, waarbij kabels en leidingen zijn verplaatst en een tijdelijke weg is aangelegd. Vanaf dat moment was de huidige spoorwegovergang (zie foto) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Eind deze maand start het werk aan de tunnel. In het weekend van 21 oktober wordt de overweg helemaal afgesloten zodat het graven kan starten. In het weekend van 2 december worden er damwanden onder het spoor geplaatst, zodat er onder het spoor gegraven kan worden. In het weekend van 28 april 2018 wordt het spoordek onder de rails geschoven. In december 2018 is de tunnel klaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “ProRail legt verkeerstunnel aan onder spoor in Barneveld”

Tjeerd Meere|26.09.17|13:05

Mooie gelegenheid om ook ruimte te maken voor een station aldaar zodat je vanuit Barneveld noord ook richting Apeldoorn e.v. kunt.

Arco Sierts|27.09.17|00:03

@Tjeerd: prima idee, maar dan moet er wel een vervoerder zijn die dat gaat doen. En die is er niet en de overheid regelt het ook niet middels een vervoersconcessie, dus gaat infrabeheerder ProRail daar logischerwijs niks aan doen.

Peter Schouten|28.09.17|11:45

Klopt, maar als je bij de bouw van zo’n tunnel kan voorsorteren op zo’n station of he in elk geval niet onmogelijk maken, zou dat al heel wat zijn

Dick van Aggelen|09.03.18|08:35

Iets voor Hilversum. maar dan 3 keer: Schoolstraat (kleine spoorbomen), Station Sportpark en Oosterengweg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.