Station Utrecht Vaartsche Rijn

Utrecht opent eind augustus achtste treinstation

In Utrecht stoppen op 22 augustus de eerste treinen op het nieuwe treinstation Utrecht Vaartsche Rijn. Het achtste treinstation binnen de Utrechtse gemeentegrenzen is vier maanden eerder klaar dan gepland. De bouw is onderdeel van het project Randstadspoor, waarbij onder het spoornetwerk in de regio Utrecht flink wordt aangepakt.

In het grote spoorproject wordt er tachtig kilometer nieuw spoor aangelegd, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders. Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat opgeleverd wordt voor Randstadspoor.

Dienstregeling

Op station Utrecht Vaartsche Rijn halteren straks de Sprinters richting Geldermalsen (vier keer per uur) en de richting Driebergen (vier keer per uur in de spits, daarbuiten twee keer). Richting Utrecht Centraal rijdt in de spits acht keer per uur een Sprinter. Deze treinen rijden door naar Woerden en Breukelen (buiten de spits twee keer per uur naar Breukelen).

Treinreizigers uit diverse richtingen kunnen op Utrecht Vaartsche Rijn uit- of overstappen en reizen niet allemaal meer via Utrecht Centraal. Onder het station ligt een mooie, brede fiets- en voetgangersverbinding tussen Rotsoord en de binnenstad.

Opening

De sporen tussen Utrecht Centraal en Vaartsche Rijn zijn afgelopen weekend aangesloten. Tot 22 augustus wordt er nog aan het station en de aansluitende sporen gewerkt. Op 23 augustus is de feestelijke opening van het station.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.