Rail

Ministerie deelt kosten Nedersaksenlijn niet vanwege lopend onderzoek

Foto ter illustratie Lukas.Pernicky / Shutterstock

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft besloten de gestegen kosten voor de Nedersaksenlijn vertrouwelijk te houden, omdat het onderzoek naar de lijn nog niet is afgerond. Dat verklaart Susanne Uilenbroek, woordvoerder bij het ministerie. Dit is ook de reden dat de Tweede Kamer nog niet is ingelicht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Ministerie deelt kosten Nedersaksenlijn niet vanwege lopend onderzoek”

Marc Busio|19.02.24|12:37

Je hoeft dat lopende onderzoeken echt niet af te wachten om te weten dat de aanlegkosten ondertussen sterk zijn gestegen. Dat zal uiteindelijk ook de reden zijn om er helemaal van af te zien, aangezien het verwachte reizigerspotentieel deze hoge investeringskosten niet rechtvaardigt. Dit is waarschijnlijk een teleurstelling voor het noorden des lands, maar zou tegelijkertijd het realiteitsbesef moeten doen ontstaan dat ook het plan voor de Lelylijn om deze reden zal worden afgeserveerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ministerie deelt kosten Nedersaksenlijn niet vanwege lopend onderzoek | SpoorPro.nl
Rail

Ministerie deelt kosten Nedersaksenlijn niet vanwege lopend onderzoek

Foto ter illustratie Lukas.Pernicky / Shutterstock

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft besloten de gestegen kosten voor de Nedersaksenlijn vertrouwelijk te houden, omdat het onderzoek naar de lijn nog niet is afgerond. Dat verklaart Susanne Uilenbroek, woordvoerder bij het ministerie. Dit is ook de reden dat de Tweede Kamer nog niet is ingelicht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Ministerie deelt kosten Nedersaksenlijn niet vanwege lopend onderzoek”

Marc Busio|19.02.24|12:37

Je hoeft dat lopende onderzoeken echt niet af te wachten om te weten dat de aanlegkosten ondertussen sterk zijn gestegen. Dat zal uiteindelijk ook de reden zijn om er helemaal van af te zien, aangezien het verwachte reizigerspotentieel deze hoge investeringskosten niet rechtvaardigt. Dit is waarschijnlijk een teleurstelling voor het noorden des lands, maar zou tegelijkertijd het realiteitsbesef moeten doen ontstaan dat ook het plan voor de Lelylijn om deze reden zal worden afgeserveerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.