Werkzaamheden, Didam, spoortunnel

Werkzaamheden aan spoortunnel Didam live te volgen

Strukton start aankomende zondag met de aanleg van een spoortunnel in Didam, om de kruising bij het spoor veiliger te maken. Dit is nodig, omdat het wegverkeer rondom het spoor in Didam de komende jaren toeneemt door de komst van een nieuwe randweg, een nieuwe wijk én een nieuwe school. Naast de onderdoorgang voert de aannemer vernieuwingswerkzaamheden aan het station uit en wordt het spoor opgehoogd. De werkzaamheden in Didam zijn vanaf een publieke tribune te volgen.

De buitendienststelling voor reizigers start zaterdagnacht. Strukton Rail begint dan meteen met het tijdelijk opbreken van het spoor om ruimte te maken voor de tunnelmoot. Die kan dan, als alles volgens planning verloopt, maandagochtend rond half tien op zijn plek worden gereden op de locatie Kerkwijkweg in Didam. Daar staat de publieke tribune. De werkzaamheden in Didam zijn ook via een webcam te volgen.

De spoortunnel in Didam wordt 21 meter breed en 12 meter lang. Het spoor wordt over een lengte van 700 meter verhoogd en voorzien van extra versteviging. Er wordt 6.000 kuub beton in verwerkt en 25.000 kuub grond verplaatst. Speciale wagentjes zullen het tunneldek van 1500 ton op zijn plek rijden.

Werkzaamheden

Ook Doetinchem krijgt binnenkort een spoortunnel om de veiligheid rondom het spoor te verbeteren en het wegverkeer te ontlasten. De werkzaamheden hieraan vinden op 3 en 4 mei plaats.

Tussen Arnhem en Zevenaar blijven de treinen tijdens de periode van 27 april tot 8 mei wel rijden. Maar voor wie verder reist, is het traject tussen Zevenaar en Wehl alleen per bus bereikbaar. Tussen Wehl en Winterwijk rijden behalve in het weekend van 3 en 4 mei treinen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.