Geluidswal, Javodis, Arcadis

Arcadis genomineerd met ontwerp voor geluidswal spoor

Ingenieursbureau Arcadis is met een ontwerp ‘Javodis’ voor een geluidswal langs het spoor genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs. Deze prijs wordt op 15 januari 2013 uitgereikt op de vakbeurs InfraTech.

Arcadis heeft een ontwerp gemaakt voor geluidsschermen op basis van gebruikte spoorballast. De geluidswallen worden daarna beplant met heideplaggen die een deel van de verontreiniging van de ballast neutraliseert.

Hergebruik

Door de vrijgekomen ballast te hergebruiken als geluidsscherm valt er veel geld te besparen op onder meer de kosten van de afvoer van oud ballast en de aanleg van nieuwe schermen. De vermindering van aan- en afvoer zorgt ook voor een verlaging van CO2-uitstoot. Daarnaast zijn er minder buitendienststellingen.

Andere bedrijven die genomineerd zijn voor de innovatieprijs zijn Haasnoot Bruggen, IV-infra, UTEC en Nering Bögel. InfraTech wil studenten en bedrijven een podium geven om hun creativiteit en innovatieve kracht op het gebied van infrastructuur te presenteren.

Halftime Award

Tijdens de vakbeurs wordt ook een Halftime Award toegekend aan de inzending die aantoonbare snellere realisatie heeft bereikt met minder hinder. Voor deze prijs zijn Arcadis, DuraVermeer, Haasnoot Bruggen, Heijmans (twee keer), Cup Engineerin en Poly Products genomineerd. InfraTech is van 15 tot en met 18 januari plaats in Ahoy in Rotterdam.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.