Maurice Unck (links), NedTrain, finalisten Young Captain Award

NedTrain-directeur Unck in finale Young Captain Award

Maurice Unck, directeur Onderhoud en Service van NedTrain, is een van de finalisten in de verkiezing van de Young Captain Award. De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een zakelijk leider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft. De winnaar van de prijs wordt op 19 november op Paleis ’t Loo in Apeldoorn bekendgemaakt.

Maurice Unck geeft als directeur Onderhoud en Service van NedTrain leiding aan meer dan 1800 medewerkers. Bij de afdeling Onderhoud en Service wordt er onder meer gewerkt aan onderhoud, herstel en schoonmaak van meer dan 750 treinen.

Concessie hoofdrailnet

Voordat Unck directeur bij NedTrain werd, was hij als programmadirecteur bij NS verantwoordelijk voor het verkrijgen van de concessie voor het integrale Nederlandse hoofdrailnet, inclusief het hogesnelheidsnet. Het verkrijgen van deze concessie vormt een mijlpaal voor NS. Deze concessie gaat per 2015 in en loopt tot 2025.

Maurice Unck (1974) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht waarna hij begon als managementtrainee bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na een positie bij High Speed Alliance, begon hij als ad interim productiemanager bij NS Internationaal.

NS

Binnen NS bekleedde Unck verschillende functies. Zo was hij commercieel regiodirecteur en directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS Reizigers en Programmadirecteur Hoofdrailnet bij NS Groep.

Naast zijn werk voor NedTrain is Unck boardmember van de Partnership Foundation, een stichting die Indiase straatkinderen ondersteunt met onderdak, scholing en opvoeding. Met hulp van de Partnership Foundation zijn er inmiddels 30 zogenaamde Rainbow Homes geopend waarin 2500 straatmeisjes leven.

Award

De winnaar van de Young Captain Award krijgt naast de Award toegang tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coaching traject met onder andere mediatrainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Programme van de Nyenrode Business Universiteit.

De andere finalisten zijn Berte Simons, directeur Unit Mining and Heavy Industry bij Royal HanskoningDHV en Hein Schumacher, President Greater China bij HJ Heinz Company.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.