EU: samenvoeging NS en ProRail niet mogelijk

EU-lidstaten zijn verplicht om de toegang tot het spoor te laten toewijzen door een onafhankelijke beheerder. De advocaat-generaal van het Europese Hof heeft de laatste twijfels over de uitleg van Europese wetgeving weggenomen. Simpelweg samenvoegen van ProRail en NS, zoals nu door sommige politieke partijen in Nederland nagestreefd, is volgens EU-wetgeving niet mogelijk. Wel zou ProRail een soort Rijkswaterstaat kunnen worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EU: samenvoeging NS en ProRail niet mogelijk”

Chris de Boer|13.09.12|11:15

Flauw misschien, maar ik zie een samenvoeging van Prorail en NS dus ook niet zitten. Liever zie ik zelfs de mogelijkheid dat we aandelen in Prorail kunnen kopen; dus gewoon een private club zonder enige overheidsbemoeienis. Komaan, spoorbeheer in overheidshanden is zooooo 1900….. Grow up! Ga met je tijd mee en laat het volledig aan de markt over.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.