Eerste grote stap aanleg nieuwe fietstunnel Zwolle-Meppel gerealiseerd

Afbeelding: Paul Brennan / Pixabay

Aannemer Dura Vermeer heeft de spoorwegovergang aan de Hessenweg in Zwolle verwijderd. ProRail noemt het “de eerste grote stap in de aanleg van de nieuwe fietstunnel”.

De ingreep vond plaats in het weekend van 16 en 17 juli. ProRail heeft de betonnen bevloering en de slagbomen verwijderd en de treinbeveiliging aangepast aan de nieuwe situatie. Op zondag is vervolgens het spoor teruggebouwd, zodat de treinen er op maandagochtend weer konden rijden. Uiteindelijk moet er een fietstunnel komen in plaats van de overweg.

Begin september is ProRail van plan de al voorgebouwde tunnelmoot voor de fietstunnel onder het spoor door te schuiven. Volgens de huidige planning moet de tunnel in de zomer van 2023 klaar zijn voor gebruik. In de tussentijd kunnen fietsers gebruik maken van een tijdelijke omleidingsroute.

ProRail werkt sinds maart dit jaar aan de nieuwe fietstunnel die bedoeld is om de spoorlijn tussen Zwolle en Meppel veiliger te kunnen kruisen. Oorspronkelijk kruiste de Hessenweg de spoorlijn Zwolle-Meppel, waar tot voor kort dus een spoorwegovergang lag. Het autoverkeer rijdt over het in 2018 gerealiseerde tracé van de N340.

De huidige werkzaamheden zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding van de Provincie Overijssel, bedoeld om de infrastructuur rond Zwolle, Dalfsen en Ommen te verbeteren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Simone van der Lee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.