Boom op het spoor na storm, foto: ANP

Ook treinverkeer in Duitsland sterk getroffen door stormachtig weer

Ook het Duitse treinverkeer is donderdag sterk getroffen door het ernstige noodweer dat woensdagnacht ontstond, met windstoten van wel 160 kilometer per uur. Sinds vrijdagochtend rijden de treinen weer volgens dienstregeling, meldt Deutsche Bahn.

Noodweer met hevige windstoten legde het treinverkeer donderdagochtend in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen plat. De zwaarst getroffen gebieden in de aan Nederland grenzende deelstaat, waren vooral hoger gelegen gebieden, waar volgens Duitse media ‘orkaanachtige rukwinden’ werden gemeten.

Met name het Saarland, Hessen, Rijnland-Palts, Baden-Württemberg, Beieren en delen van Saksen werden getroffen. Er vielen treinen uit en reizigers hadden te maken met vertragingen. Het slechte weer ging gepaard met windstoten tot ongeveer 160 kilometer per uur.

De windstoten veroorzaakten tal van ongelukken, versperringen en andere schade. In de buurt van Hamburg bijvoorbeeld moest een trein plotseling stoppen omdat er een afgewaaid dak op het spoor lag. In Berlijn heeft de brandweer de noodtoestand uitgeroepen.

Omboeken tickets

Alle passagiers die hun voor 21 oktober geplande reis willen uitstellen vanwege de weersomstandigheden, kunnen tot en met zeven dagen na het eind van de verstoring flexibel gebruik maken van hun al geboekte langeafstandsticket.

Zitplaatsreserveringen kunnen kosteloos worden geruild. Tickets voor streekvervoer kunnen nog gebruikt worden tot 28 oktober 2021. Daarnaast gelden bij uitval of vertraging van de trein de algemene reizigersvoorwaarden. Deutsche Bahn zette honderden medewerkers in om de sporen vrij te maken en bovenleidingen te repareren.

Sinds vrijdagochtend rijdt de trein weer volgens de normale dienstregeling, meldt Deutsche Bahn, hoewel incidentele stoornissen nog steeds op kunnen treden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook treinverkeer in Duitsland sterk getroffen door stormachtig weer | SpoorPro.nl
Boom op het spoor na storm, foto: ANP

Ook treinverkeer in Duitsland sterk getroffen door stormachtig weer

Ook het Duitse treinverkeer is donderdag sterk getroffen door het ernstige noodweer dat woensdagnacht ontstond, met windstoten van wel 160 kilometer per uur. Sinds vrijdagochtend rijden de treinen weer volgens dienstregeling, meldt Deutsche Bahn.

Noodweer met hevige windstoten legde het treinverkeer donderdagochtend in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen plat. De zwaarst getroffen gebieden in de aan Nederland grenzende deelstaat, waren vooral hoger gelegen gebieden, waar volgens Duitse media ‘orkaanachtige rukwinden’ werden gemeten.

Met name het Saarland, Hessen, Rijnland-Palts, Baden-Württemberg, Beieren en delen van Saksen werden getroffen. Er vielen treinen uit en reizigers hadden te maken met vertragingen. Het slechte weer ging gepaard met windstoten tot ongeveer 160 kilometer per uur.

De windstoten veroorzaakten tal van ongelukken, versperringen en andere schade. In de buurt van Hamburg bijvoorbeeld moest een trein plotseling stoppen omdat er een afgewaaid dak op het spoor lag. In Berlijn heeft de brandweer de noodtoestand uitgeroepen.

Omboeken tickets

Alle passagiers die hun voor 21 oktober geplande reis willen uitstellen vanwege de weersomstandigheden, kunnen tot en met zeven dagen na het eind van de verstoring flexibel gebruik maken van hun al geboekte langeafstandsticket.

Zitplaatsreserveringen kunnen kosteloos worden geruild. Tickets voor streekvervoer kunnen nog gebruikt worden tot 28 oktober 2021. Daarnaast gelden bij uitval of vertraging van de trein de algemene reizigersvoorwaarden. Deutsche Bahn zette honderden medewerkers in om de sporen vrij te maken en bovenleidingen te repareren.

Sinds vrijdagochtend rijdt de trein weer volgens de normale dienstregeling, meldt Deutsche Bahn, hoewel incidentele stoornissen nog steeds op kunnen treden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.