NS, trein, verkeersleidingspost, Utrecht

SpoorProTV: hoe ziet het onderzoek naar de werkbeleving bij treindienstleiders er uit?

NS, trein, verkeersleidingspost, Utrecht

ProRail laat op verzoek van de vakbonden de werkbeleving op zijn verkeersleidingsposten onderzoeken. Een van de initiatiefnemers van het onderzoek is VHS Spoorprofessionals. In SpoorProTV legt de organisatie uit waarom dat onderzoek nodig is en hoe het er uit moet gaan zien. 

Verder natuurlijk aandacht voor het nijpende tekort aan treindienstleiders bij ProRail, wat daar op korte termijn aan te doen is en het vertrek van directeur Roel Salden. Goof Lindijer van VHS Spoorprofessionals schuift aan in de studio voor een toelichting.

Bilbao

In de uitzending van vandaag blikken we ook vooruit op het driedaagse kennisevenement Intelligent Rail Summit dat op 21 september van start gaat in Bilbao. De samenstellers van het programma: Stefan Offenbacher van de TU Graz en Johannes Neuhold van Voestalpine Railway Systems vertellen wat de deelnemers kunnen verwachten en waarom het evenement in Bilbao gehouden wordt.

Bekijk hier de uitzending:

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.