Derde fase opstelterrein Eindhoven wordt klus voor VolkerRail

Foto: Dura Vermeer

VolkerRail gaat fase drie van de werkzaamheden aan de opstelsporen op het emplacement in Eindhoven op zich nemen. Daarmee moet de opstelcapaciteit in de stad vergroot worden.

Het aantal sporen achter de voormalige Van Gend & Loos-gebouwen op het emplacement in Eindhoven gaat van vier naar drie, om zo ruimte te maken voor bredere serviceperrons. Deze zijn bovendien lager, zodat het voor NS-medewerkers eenvoudiger wordt om aan het einde van de dag de opgestelde treinen schoon te maken. De overgebleven sporen worden verlengd, zodat het verlies in opstelcapaciteit voor een deel gecompenseerd wordt.

Projectfases

Elders op het terrein werkt Dura Vermeer in fase 1 en fase 2. Laatstgenoemde projectfase bevindt zich halverwege het emplacement, terwijl fase 1 ter hoogte van de tennisvelden aan de Fuutlaan wordt uitgevoerd. Daar wordt het opstelterrein met vijf nieuwe opstelsporen uitgebreid. Deze werkzaamheden moeten voor het einde van het jaar afgerond zijn. Begin volgend jaar kan volgens VolkerRail begonnen worden met de derde fase van het project.

Doordat er op het emplacement in Eindhoven met name ’s nachts aan treinen gewerkt wordt, is er over een lengte van ongeveer 500 meter een geluidsscherm geplaatst. Dit moet geluidsoverlast van het opstelterrein tegengaan.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.