Wouter Hartendorf bij een van de NABO's in Santpoort-Zuid

Wat betekent de sluiting van onbewaakte overwegen voor omwonenden?

Wat betekent de sluiting van Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO’s) voor de omwonenden van het spoor en welke afwegingen worden er gemaakt om tot sluiting over te gaan? Op die vraag werd woensdag antwoord gegeven in de nieuwsuitzending van SpoorProTV.

ProRail heeft vorige week de noordelijke onbewaakte overweg in het Noord-Hollandse Santpoort-Zuid gesloten. De tweede onbewaakte overweg in Santpoort-Zuid wordt naar verwachting in voorjaar 2021 opgeheven. In een videoverslag reageren omwonenden op de sluiting van deze Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO) en wat de impact daarvan is.

Bekijk hier de uitzending terug:

Woordvoerder Willem van Ewijk van ProRail vertelde in een studiogesprek waarom ProRail ervoor kiest om dit soort overwegen af te sluiten of aan te passen. Hij gaat daarbij in op recente cijfers van de Inspectie Leefomgeving en Transport over het aantal dodelijke slachtoffers op het spoor.

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wat betekent de sluiting van onbewaakte overwegen voor omwonenden? | SpoorPro.nl
Wouter Hartendorf bij een van de NABO's in Santpoort-Zuid

Wat betekent de sluiting van onbewaakte overwegen voor omwonenden?

Wat betekent de sluiting van Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO’s) voor de omwonenden van het spoor en welke afwegingen worden er gemaakt om tot sluiting over te gaan? Op die vraag werd woensdag antwoord gegeven in de nieuwsuitzending van SpoorProTV.

ProRail heeft vorige week de noordelijke onbewaakte overweg in het Noord-Hollandse Santpoort-Zuid gesloten. De tweede onbewaakte overweg in Santpoort-Zuid wordt naar verwachting in voorjaar 2021 opgeheven. In een videoverslag reageren omwonenden op de sluiting van deze Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO) en wat de impact daarvan is.

Bekijk hier de uitzending terug:

Woordvoerder Willem van Ewijk van ProRail vertelde in een studiogesprek waarom ProRail ervoor kiest om dit soort overwegen af te sluiten of aan te passen. Hij gaat daarbij in op recente cijfers van de Inspectie Leefomgeving en Transport over het aantal dodelijke slachtoffers op het spoor.

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.