RIF_ERTMS_09-2020

Tweede editie RailTech Infra Forum in teken van ERTMS

RailTech.com

Na de succesvolle lancering van het RailTech Infra Forum in juni, vindt in september de tweede editie plaats. Deze staat in het teken van de uitrol van ERTMS in Europa en andere delen van de wereld. Wat zijn de grootste uitdagingen in deze fase? Zoals in de operatie bij spoorgoederenvervoerders of het trainen van de mensen die er mee moeten werken.

ERTMS werd enkele decennia geleden aangekondigd als een veelbelovend systeem dat een geïntegreerd Europees railnetwerk mogelijk zou maken. Grensoverschrijdend treinverkeer zou er net zo eenvoudig mee worden als op een vliegtuig stappen. ERTMS zou de springplank worden naar de implementatie van verschillende innovaties, zoals Automatic Train Operation, digital coupling en meer. Waar zijn we nu?

Programma

De online conferentie RailTech Infra Forum vindt plaats op 30 september 1 oktober. Topsprekers vanuit zowel infrastructuurbeheerders als de vervoerders en Europese overheden presenteren de laatste ontwikkelingen en de toekomstige plannen met ERTMS.

Het programma, de onderwerpen en de sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. De onderwerpen die onder meer behandeld worden zijn:

  • ERTMS in de operatie van spoorgoederenvervoerders;
  • ERTMS buiten Europa;
  • De toekomst na ERTMS;
  • Het Future Railway Mobile Communication System (FRMCS);
  • Uitdagingen tijdens het implementatieproces.

De call for papers voor het RailTech Infra Forum 2020 is open tot en met 16 augustus. Ga naar de website van het evenement voor meer informatie.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.