Duitse dieseltrein op station Enschede

Overijssel pakt door: onderzoek naar elektrificatie van Enschede-Gronau

Een Duitse dieseltrein op station Enschede. Hoe lang nog? Smiley.tourist/Creative Commons

Als het aan de provincie Overijssel ligt, wordt het spoor tussen Enschede en de Duitse grens óók geëlektrificeerd. De provincie wil één miljoen euro uittrekken voor een vooronderzoek naar de mogelijkheden hiertoe. Een onderzoek dat ProRail moet gaan uitvoeren. Eerder deze maand werd bekend dat twee andere lijnen in Overijssel geëlektrificeerd worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Overijssel pakt door: onderzoek naar elektrificatie van Enschede-Gronau”

A F. Dragstra|30.04.24|17:54

Volgens mij is er in het investering progamma in november 2022 al 30 mln door de huidige, inmiddels demissionaire regering (dat wel) gereserveerd voor de elektrificatie van het spoor tussen Enschede en Gronau als onderdeel van de huidige verbinding naar Münster. Het is mij althans niet bekend dat dit voornemen is geschrapt.

Marc Busio|03.05.24|11:22

Dat moet natuurlijk ook weer uitdraaien op een project van tientallen miljoenen euro’s zoals die paar kilometer tussen Heerlen en Herzogenrath, met als eind van het liedje dat er elektrische treinen gaan rijden die per week vaker uitvallen dan hun dieselvoorgangers in een heel jaar deden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overijssel pakt door: onderzoek naar elektrificatie van Enschede-Gronau | SpoorPro.nl
Duitse dieseltrein op station Enschede

Overijssel pakt door: onderzoek naar elektrificatie van Enschede-Gronau

Een Duitse dieseltrein op station Enschede. Hoe lang nog? Smiley.tourist/Creative Commons

Als het aan de provincie Overijssel ligt, wordt het spoor tussen Enschede en de Duitse grens óók geëlektrificeerd. De provincie wil één miljoen euro uittrekken voor een vooronderzoek naar de mogelijkheden hiertoe. Een onderzoek dat ProRail moet gaan uitvoeren. Eerder deze maand werd bekend dat twee andere lijnen in Overijssel geëlektrificeerd worden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Overijssel pakt door: onderzoek naar elektrificatie van Enschede-Gronau”

A F. Dragstra|30.04.24|17:54

Volgens mij is er in het investering progamma in november 2022 al 30 mln door de huidige, inmiddels demissionaire regering (dat wel) gereserveerd voor de elektrificatie van het spoor tussen Enschede en Gronau als onderdeel van de huidige verbinding naar Münster. Het is mij althans niet bekend dat dit voornemen is geschrapt.

Marc Busio|03.05.24|11:22

Dat moet natuurlijk ook weer uitdraaien op een project van tientallen miljoenen euro’s zoals die paar kilometer tussen Heerlen en Herzogenrath, met als eind van het liedje dat er elektrische treinen gaan rijden die per week vaker uitvallen dan hun dieselvoorgangers in een heel jaar deden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.