Pier Eringa sluit de overweg aan de Lintjesweg in Geleen af, foto: ProRail

Drie onbewaakte overwegen gesloten in Zuid-Limburg

ProRail heeft woensdag in Zuid-Limburg drie onbewaakte overwegen opgeheven. In Schin op Geul zorgde de heropening van een oude spoortunnel ervoor dat twee onbewaakte overwegen dicht konden. In Geleen werd de onbewaakte overweg Lintjesweg afgesloten met hekken.

In Schin op Geul is een dichtgemetseld tunneltje aan de Graafstraat heropend en opgeknapt. Bij de gesloten onbewaakte overweg in Geleen wordt in 2020/2021 een nieuwe onderdoorgang aangelegd.

Sluiting NABO’s

ProRail-topman Pier Eringa reisde voor de afsluiting van de Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) naar Zuid-Limburg. De scheidende directeur van ProRail heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor de sluiting van alle NABO’s in Nederland. In opdracht van het ministerie voert de spoorbeheerder het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) uit, waarin onveilige overwegen samen met gemeenten provincies en andere belanghebbende partijen worden aangepakt.

Eringa heropende woensdag de spoortunnel samen met wethouder Carlo Vankan van de gemeente Valkenburg aan de Geul, Arriva-machinist Jac Schouren, regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail en directeur Ankie van Dijk van Wandelnet.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Drie onbewaakte overwegen gesloten in Zuid-Limburg”

kees boer|11.07.19|16:51

Dat is toch een goed alternatief in Schin op Geul ?
Desgewenst zou er meer onbewaakte overwegen moeten worden voorzien van klaphekken zoals nabij Baarn

Pat Rick|12.07.19|12:16

NABO is dus een eufemisme voor onbewaakte overweg. Onbewaakte overweg snapt iedereen, en het is duidelijk dat er niks gebeurt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.