Nieuwe tramremise Nieuwegein nadert voltooiing

Trambedrijf Utrecht en vervoerder U-OV verhuizen deze zomer naar een nieuwe tramremise in Nieuwegein. Aannemer Strukton Rail werkt momenteel aan de aansluitingen van het spoor op de nieuwe werkplaats. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw.

Op 15 juli wordt de verbinding met de oude werkplaats doorgesneden waarna de trams twee weken later voor het eerst de nieuwe remise in kunnen rijden. De werkplaats is inmiddels overgedragen aan het trambedrijf van de provincie Utrecht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de installatie van de verschillende onderhoudssystemen.

Omdat het onderhoud aan de trams tijdens het werk doorloopt, blijft de huidige werkplaats zo lang mogelijk in bedrijf. Tijdens de overbruggingsperiode waarin de toegang via de vier hoofdsporen is afgesneden blijft in de bestaande werkplaats één werkspoor beschikbaar voor onderhoud van de trams. De zomervakantie is volgens de Provincie Utrecht het juiste moment om te verhuizen omdat er met minder trams wordt gereden en er dus minder onderhoud nodig is.

Iedereen naar Nieuwegein

Om de onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats veilig te kunnen uitvoeren, installeert tractie- en besturingsaannemer Engie een overkoepelend veiligheidssysteem in de nieuwe werkplaats. De komende weken wordt dit systeem getest en beproefd. Verder worden de laatste werkzaamheden aan het kantoor afgerond. Hier komen straks alle medewerkers van het trambedrijf en vervoerder U-OV te zitten. Ook de verkeersleiding krijgt hier een werkplek. Op 28 november wordt de nieuwe remise officieel in gebruik genomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe tramremise Nieuwegein nadert voltooiing | SpoorPro.nl

Nieuwe tramremise Nieuwegein nadert voltooiing

Trambedrijf Utrecht en vervoerder U-OV verhuizen deze zomer naar een nieuwe tramremise in Nieuwegein. Aannemer Strukton Rail werkt momenteel aan de aansluitingen van het spoor op de nieuwe werkplaats. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw.

Op 15 juli wordt de verbinding met de oude werkplaats doorgesneden waarna de trams twee weken later voor het eerst de nieuwe remise in kunnen rijden. De werkplaats is inmiddels overgedragen aan het trambedrijf van de provincie Utrecht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de installatie van de verschillende onderhoudssystemen.

Omdat het onderhoud aan de trams tijdens het werk doorloopt, blijft de huidige werkplaats zo lang mogelijk in bedrijf. Tijdens de overbruggingsperiode waarin de toegang via de vier hoofdsporen is afgesneden blijft in de bestaande werkplaats één werkspoor beschikbaar voor onderhoud van de trams. De zomervakantie is volgens de Provincie Utrecht het juiste moment om te verhuizen omdat er met minder trams wordt gereden en er dus minder onderhoud nodig is.

Iedereen naar Nieuwegein

Om de onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats veilig te kunnen uitvoeren, installeert tractie- en besturingsaannemer Engie een overkoepelend veiligheidssysteem in de nieuwe werkplaats. De komende weken wordt dit systeem getest en beproefd. Verder worden de laatste werkzaamheden aan het kantoor afgerond. Hier komen straks alle medewerkers van het trambedrijf en vervoerder U-OV te zitten. Ook de verkeersleiding krijgt hier een werkplek. Op 28 november wordt de nieuwe remise officieel in gebruik genomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.