De Wilde Spoorwegbouw krijgt ProRail erkenning

Spoorwegaannemer De Wilde Spoorwegbouw uit Vianen mag sinds dinsdag 26 maart officieel inschrijven op spoorbouwprojecten van ProRail. Directeur John de Wilde nam de officiële erkenning in ontvangst op de eerste dag van RailTech Europe.

De Wilde werkte al jaren als onderaannemer aan het spoor, maar mag nu ook als hoofdaannemer optreden voor ProRail projecten. “We zijn twee jaar bezig geweest met dit traject. Eerst een jaar aan een fictief project, daarna volgde een bedrijfsbezoek door ProRail om te beoordelen of we onze processen op orde hebben. En tenslotte een pilotproject in Twente. Ik ben ontzettend trots op het halen van deze erkenning en wil mijn mensen en iedereen bij ProRail dan ook hartelijk bedanken. We zullen jullie niet teleurstellen.”

Uitverkoren

Met het binnenhalen van de erkenning schaart De Wilde zich in het rijtje van uitverkoren aannemers die mogen werken voor ProRail. Hiervan zijn BAM Infra Rail, Dura Vermeer Railinfra, Strukton Rail, Swietelsky Rail en VolkerRail de grote partijen die aan alle onderdelen mogen werken. De Wilde is nu een van de vier kleinere partijen die erkend zijn voor een deel van de railinfrastructuur. De Wilde heeft nu een erkenning voor Spoorwerk op zak, maar directeur John de Wilde sluit niet uit dat hij in de toekomst ook voor een van de overige drie onderdelen een erkenning gaat halen.

“We werken al meer dan twintig jaar aan het spoor, maar ook aan lightrail en metro. Voor die activiteiten waren we al hoofdaannemer.”

Lees ook: ‘Tekort aan spoorwerkers wordt deze zomer nijpend’ 

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.