Een van de spoorwegovergangen in Santpoort-Zuid, foto: Boerderij Sinneveld

Tussenkomst rechter lijkt onvermijdelijk bij opheffen overwegen Santpoort-Zuid

Een gang naar de rechter lijkt de enige manier om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie van twee onbewaakte spoorwegovergangen in Santpoort-Zuid in de gemeente Velsen. Een onteigeningsprocedure komt steeds dichterbij. Tot die conclusie komt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in de beantwoording van vragen van het CDA over de zaak die zich al jaren voortsleept.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

1 reactie op “Tussenkomst rechter lijkt onvermijdelijk bij opheffen overwegen Santpoort-Zuid”

André Hirdes|14.12.18|09:21

Misschien handiger om voor een, al dan niet tijdelijke, eenvoudiger oplossing te kiezen dan de standaard ProRail overweg. Eenvoudige bomen en flitslichten als aanvulling op de traag knipperende lampen van ProRail zijn vele malen goedkoper en in ieder geval veiliger dan dat wat er nu is. Desnoods bomen die standaard dicht liggen en alleen omhoog gaan als je op een knop drukt. Misschien net voldoende aanvullende veiligheid om te voorkomen dat er nog een dode valt a.g.v. de ellenlange procedures.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tussenkomst rechter lijkt onvermijdelijk bij opheffen overwegen Santpoort-Zuid | SpoorPro.nl
Een van de spoorwegovergangen in Santpoort-Zuid, foto: Boerderij Sinneveld

Tussenkomst rechter lijkt onvermijdelijk bij opheffen overwegen Santpoort-Zuid

Een gang naar de rechter lijkt de enige manier om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie van twee onbewaakte spoorwegovergangen in Santpoort-Zuid in de gemeente Velsen. Een onteigeningsprocedure komt steeds dichterbij. Tot die conclusie komt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in de beantwoording van vragen van het CDA over de zaak die zich al jaren voortsleept.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

1 reactie op “Tussenkomst rechter lijkt onvermijdelijk bij opheffen overwegen Santpoort-Zuid”

André Hirdes|14.12.18|09:21

Misschien handiger om voor een, al dan niet tijdelijke, eenvoudiger oplossing te kiezen dan de standaard ProRail overweg. Eenvoudige bomen en flitslichten als aanvulling op de traag knipperende lampen van ProRail zijn vele malen goedkoper en in ieder geval veiliger dan dat wat er nu is. Desnoods bomen die standaard dicht liggen en alleen omhoog gaan als je op een knop drukt. Misschien net voldoende aanvullende veiligheid om te voorkomen dat er nog een dode valt a.g.v. de ellenlange procedures.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.