Spoorlijn in omgeving Babberich in Gelderland

ProRail gunt Strukton contract spoorverdubbeling Zevenaar-Didam

Aannemer Strukton Rail gaat in opdracht van ProRail het spoor tussen Zevenaar en Didam verdubbelen. Dat heeft ProRail donderdag bekendgemaakt. Het tracé in Gelderland is ongeveer vier kilometer lang. De spoorlijn moet eind 2019 in gebruik worden genomen.

Aankomende maanden werkt Strukton Rail het bouwplan voor de spoorverdubbeling en de bouwfasering verder uit. Naast het bouwen van een extra spoor worden ook maatregelen genomen zodat treinen op het spoortraject tussen Zevenaar en Wehl met een hogere snelheid kunnen rijden. Bovendien bouwt de aannemer een nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers in de Babberichseweg in Zevenaar.

Er reizen dagelijkse 21.000 reizigers op de spoorlijn Arnhem-Doetinchem-Winterswijk. Het spoor tussen Zevenaar en Didam is hier onderdeel van. Volgens ProRail zorgen de aanpassingen op de spoorverbinding ervoor dat de reistijd straks korter wordt, er meer tijd is om over te stappen en het aantal vertragingen afneemt.

Nieuwe tunnel

Strukton Rail start eind 2018 met de voorbereidende werkzaamheden voor de spoorverdubbeling. De bedoeling is dat het nieuwe spoor eind 2019 in gebruik wordt genomen. De nieuwe tunnel Babberichseweg gaat in het voorjaar van 2020 open.

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is een gezamenlijk project van ProRail, de provincie Gelderland en de gemeenten Zevenaar en Montferland.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail gunt Strukton contract spoorverdubbeling Zevenaar-Didam”

Pat Rick|06.09.18|15:12

Dit is voor Nederlandse begrippen supersnel: tekenen eind 2017 en realisatie in 2019. De verdubbeling van de Maaslijn duurt oneindig veel langer, terwijl hier meer reizigers gebruik van maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.