LED-scherm voor instappen reizigers op treinstation Schiphol, foto: ProRail

LED-scherm voor reizigers Schiphol op 11 december officieel in gebruik

NS en ProRail nemen op maandag 11 december op treinstation Schiphol de Intelligent Platform Bar (IPB) officieel in gebruik. Het informatiescherm geeft voor aankomst van de trein instapinformatie zoals deurposities en waar de eerste en de tweede klasse zich bevinden. De IPB moet een bijdrage leveren aan een betere spreiding op de krappe perrons van treinstation Schiphol Airport.

De IPB is in het weekend van 30 september geïnstalleerd. De periode daarna is gebruikt om het informatiesysteem goed in te regelen. Technologisch dienstverlener CGI zorgt voor de aansturingssoftware van dit digitale bord. Daarbij gaat het onder meer om realtime informatie over aantal rijtuigen, rijrichting van de trein, en de positie van de treindeuren.

Sneller instappen

Het scherm ondersteunt NS-medewerkers die reizigers op het perron assisteren bij het instappen. Daardoor kunnen reizigers met bagage sneller instappen, hebben ze meer kans op een zitplaats en kan de trein op tijd vertrekken. Het scherm is één van de korte termijn maatregelen die partijen gezamenlijk hebben genomen om de capaciteit op de perrons en opgangen naar Schiphol Plaza te vergroten.

Er zijn in de afgelopen periode een aantal aanpassingen gemaakt om meer ruimte te maken op station Schiphol. De installatieruimte onder de roltrappen zijn verkleind om meer oppervlak te creëren voor de reiziger op het perron. De hellingsbaan aan de zuidkant van het eerste perron en de roltrap zijn omgebouwd tot vaste trap om meer capaciteit te krijgen. Verder is de reisinformatie en wegbewijzering verbeterd en worden er extra NS-medewerkers ingezet die reizigers naar de juiste opgangen verwijzen en zorgen dat ze zich beter verspreiden over het perron.

Lees ook:

Nieuw scherm treinstation Schiphol helpt reizigers snel instappen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.