Spoor, rails

Inspectation demonstreert meettrolley voor de spoorsector

Inspectation geeft op maandag 25 september in Beekbergen een demonstratie van een speciaal voor de spoorbranche ontwikkelde meettrolley. Het bedrijf heeft meettechnieken ontwikkeld waarbij wervelstroom- en ultrasoon-metingen snel, efficiënt en met een hoge snelheid kunnen worden uitgevoerd.

Wervelstroom-metingen worden onder andere toegepast om scheurtjes aan het oppervlak of grotere fouten onder het oppervlak in de spoorstaaf op te sporen. Bij Ultrasoon-metingen wordt met behulp van geluidsgolven metingen gedaan op spoorstaven. Te denken valt aan foutdetectie, precisiemetingen en diktebepaling.

Metingen

Voor het uitvoeren van deze metingen op de spoorstaaf zijn de EddyCurrent en Ultrasoon trolley ontwikkeld. Beide systemen voeren aaneengesloten metingen uit op van de spoorstaaf, om eventuele schades inzichtelijk te maken. Het doel is de levensduur van spoormaterialen te verlengen door gebreken tijdig op te sporen en herstellen.

Op maandag 25 september 2017 geeft Inspectation een demonstratie van de trolley waarin beide meettechnieken worden gecombineerd. Er kan dan uitgebreid kennis gemaakt worden met het product. De ontwikkelaars zullen hierbij aanwezig zijn zodat er vragen gesteld kunnen worden over de ontwikkeling van het product, de werking van de trolley en het proces richting het eindproduct.

Geïnteresseerden kunnen zich voor vrijdag 12.00 uur aanmelden via info@inspectation.com voor vrijdag 12.00 uur. Er zijn nog slechts een aantal plaatsen beschikbaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.