Drukte op Schiphol na een stroomstoring in Amsterdam

Treinverkeer ontregeld door stroomstoring Amsterdam

Het treinverkeer van en naar Amsterdam, Utrecht, Lelystad of Schiphol Airport was dinsdagochtend ernstig ontregeld na een grote stroomstoring in Amsterdam. Hoewel de stroomstoring aan het einde van de ochtend was verholpen, had de nasleep hiervan de rest van de dag gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land.

Spoorbeheerder ProRail meldde na het ontstaan van de stroomstoring dat het veel tijd kostte om de treindienst weer volgens dienstregeling te laten rijden, omdat zowel treinen als machinisten en conducteurs zich op andere plekken bevonden dan waar zij volgens dienstregeling zouden moeten zijn.

Stroomstoring

NS adviseerde reizigers om hun reis naar Amsterdam, Utrecht of Schiphol uit te stellen. De stroomstoring legde dinsdagochtend vroeg ook het metro- en tramvervoer in Amsterdam plat.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.