Werkzaamheden Willemsspoortunnel Rotterdam, foto: ProRail

Minder storingen door werkzaamheden aan Willemsspoortunnel

In Rotterdam is afgelopen weekend de tweede ronde van werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel van start gegaan. De Willemspoortunnel maakt deel uit van de spoorverbinding tussen Breda en Rotterdam. De verrichtingen hebben als doel om storingen te voorkomen en de perrons van de stations Rotterdam Zuid en Blaak te verbeteren. Het eerste deel van de werkzaamheden werd in december vorig jaar uitgevoerd.

De klus die tot en met 22 januari wordt geklaard betreft de vervanging van sporen, bovenleidingen en ballast van station Rotterdam Zuid tot en met de Willemsspoortunnel. Daarnaast worden de perrons op de stations Zuid en Blaak verlaagd, zodat mensen met een lichamelijke beperking in de toekomst zelfstandig met de de trein kunnen reizen.

Testritten

Tussen de werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel door voerde NS tussen Den Haag en Breda testritten uit met nieuwe treinen. NS reed tot en met vrijdag 6 januari twee keer per uur met een nieuwe trein. Op 23 januari start NS met de snelle intercitydienst tussen Den Haag en Breda. Deze rijdt deels via de HSL Zuid. In de loop van 2017 rijdt deze snelle intercity ook verder naar Eindhoven.

Met deze nieuwe verbinding heeft de reiziger straks een tijdswinst van ongeveer elf minuten op het hele traject tussen Den Haag en Eindhoven. De trein rijdt de eerste maanden tussen Den Haag en Breda. Voor reizigers die verder willen naar Eindhoven is er die periode een extra overstap op station Breda.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.