Een slijptrein op de Flevolijn, foto: ANP

Slijptrein ingezet op gladde sporen tussen Sittard en Heerlen

Een deel van het spoor tussen Sittard en Heerlen was donderdag zo vervuild door bladresten dat er geen treinen overheen konden rijden. Om het spoor weer schoon te krijgen, werd donderdagnacht een slijptrein ingezet. Vrijdagochtend is de dienstregeling op het spoortraject weer opgestart.

ProRail probeerde donderdag samen met een spooraannemer het spoor schoon te maken met een borstelmachine en hogedrukspuiten. Dit bleek echter niet afdoende te zijn. Vandaar dat er donderdagnacht een slijptrein is ingezet. Een slijptrein kan vanwege het geluid hinder veroorzaken in de omgeving van het spoor.

Herstblaadjes op het spoor

In de herfst kunnen sporen glad worden door regen en vochtige lucht in combinatie met bladeren die door de trein worden platgereden. Treinen kunnen door de gladde substantie op het spoor doorglijden. Dit kan schade aan de spoorinfrastructuur en de wielen van de trein veroorzaken.

Het spoor tussen Sittard en Heerlen was donderdag zo zwaar vervuild door bladresten dat er geen treinverkeer meer mogelijk is. Reizigers op het spoortraject tussen Sittard en Heerlen werden omgeleid via Maastricht. Ook zette NS vervangende bussen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.