Treinen van Arriva en NS op het station in Groningen

Groningen wil onderzoek naar perronkappen op CS

Burgemeester en wethouders in Groningen gaan ProRail vragen om te onderzoeken of de perronkappen op het centraal station in de stad zonnepanelen kunnen krijgen. Deze plannen passen in het streven van de gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn.

De gemeenteraad vroeg eerder met algemene stemmen om een onderzoek naar zonnepanelen op de perronkappen. Hoewel de gemeente hier geen eigenaar van is, verzoekt ze ProRail om dit onderzoek te houden.

Perronkappen

De bestaande perronkappen hebben een monumentaal karakter. De zonnepanelen mogen hier volgens B en W geen onacceptabele afbreuk aan doen. Het college hoopt de raad eind 2015 te informeren of het mogelijk is zonnepanelen op de perronkappen te plaatsen.

De gemeente Groningen is al bezig met het energieneutraal maken van de eigen gebouwen. Eén van de ongeveer 250 gemeentelijke panden is de Stadsschouwburg die de komende periode wordt opgeknapt. De aanpassingen die onder meer aangebracht worden zijn dakisolatie, isolerende ramen en een besparend luchtbehandelingsysteem.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.