Voestalpine Railpro, Hilversum

Voestalpine Railpro opent Voorraad op Locatie in Roosendaal

Voestalpine Railpro heeft in Roosendaal een Voorraad Op Locatie (VOL) geopend voor VolkerRail. Roosendaal is hiermee de zesde vestiging die Railpro voor haar klanten in beheer heeft, sinds de start van dit logistieke dienstverleningsconcept in 2009. In een VOL zorgt het spoorbedrijf voor voorraden voor ongeplande werkzaamheden, zodat de spooraannemer in geval van een storing of calamiteit direct kan beschikken over de juiste producten. De voorraden voor geplande werkzaamheden worden op locatie aangeleverd in de vorm van werkpakketten.

De VOL’s zijn ingericht om onregelmatige onderhoudswerkzaamheden op te vangen. Voor geplande onderhoudswerkzaamheden worden werkpakketten op de VOL-locatie aangeleverd. Deze werkpakketten leveren tijdwinst op in de voorbereiding en voorkomen last minute werkzaamheden in het magazijn.

Vestigingen

Binnen het VOL-concept worden ook retourstromen van materialen geregeld. Daardoor kunnen de lokale magazijnen relatief klein blijven en worden kosten geminimaliseerd. In het kader van duurzaamheid in het spoor, worden ook herbruikbare materialen weer aan de markt aangeboden. Daarnaast voorziet Railpro de VOL-locaties van personeel.

Voestalpine Railpro is in 2009 begonnen met de Voorraad Op Locatie. Bemmel en Amersfoort waren de eerste locaties die het spoorbedrijf opende voor Asset Rail. Voor VolkerRail zijn er in 2013 vestigingen geopend in Utrecht, Barendrecht en Alkmaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.