Kettinghor, Strukton Rail

Spoorvernieuwing tussen Leeuwarden en Harlingen

Strukton Rail is deze week gestart met het vernieuwen van ruim zes kilometer spoor tussen Leeuwarden en Harlingen. Het werk maakt onderdeel uit van een grootschalige vernieuwing van bijna veertig kilometer spoor en zeker twintig overwegen die dit jaar in het noorden van het land wordt uitgevoerd. De werkzaamheden duren tot en met 28 juli

Strukton Rail vernieuwt de ballast, dwarsliggers, spoorstaven, overwegbevloering en onderdelen van wissels. De spooraannemer zet daarbij zijn vernieuwingstrein en kettinghor in. Deze machines zorgen ervoor dat de spoorstaven en dwarsliggers volautomatisch worden vernieuwd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden 24 uur per dag uitgevoerd. Op sommige dagen zullen zo’n zeventig medewerkers tegelijkertijd aan het werk zijn.

Om veilig te kunnen werken, wordt het spoor tijdens de spoorvernieuwing buitendienst gesteld. Daarbij kan er hinder zijn voor reizigers. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden in de vakantieperiode ingepland. Vervoerder Arriva zet bussen in.

Bekijk hier de video van de spoorvernieuwing:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.