Station, Amsterdam Rai

Werkzaamheden aan station Amsterdam RAI voor hoogfrequent spoor

In de omgeving van station Amsterdam RAI starten vrijdagavond zowel werkzaamheden voor spoorvernieuwing als wegonderhoud. ProRail en de gemeente Amsterdam hebben hiertoe besloten omdat daarmee de hinder zoveel mogelijk wordt beperkt. De spoorvernieuwing ten zuiden van Amsterdam levert over twee een hoogfrequent spoornetwerk op naar Schiphol.

Ten zuiden van Amsterdam wordt het spoor verdubbeld. Er komt acht kilometer nieuw spoor met een groot aantal nieuwe spoorviaducten. Station Amsterdam RAI wordt ruimer gemaakt. ProRail plaatst komend weekend betonnen vloerplaten voor het nieuwe perron van het treinstation. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 5.00 uur. In verband met de bouw van een nieuw spoorviaduct is de Amstelveenseweg in het Pinksterweekend van 7 en 8 juni eveneens afgesloten voor verkeer.

Werkzaamheden

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert jaarlijks een miljard euro in de spoor- en stationsvernieuwingen die nodig zijn om het treinverkeer verder te verbeteren en verder te laten groeien.

Gelijktijdig met de werkzaamheden aan het spoor vernieuwt de gemeente Amstedam komend weekend ook het asfalt op de oostelijke rijbaan van de Europaboulevard tussen de A10 en de Maaslandstraat. Dat gebeurt ook op de westelijke rijbaan tussen de trambaan en de A10 en de laatste 40 meter van de afrit van de A10 binnenring.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkzaamheden aan station Amsterdam RAI voor hoogfrequent spoor | SpoorPro.nl
Station, Amsterdam Rai

Werkzaamheden aan station Amsterdam RAI voor hoogfrequent spoor

In de omgeving van station Amsterdam RAI starten vrijdagavond zowel werkzaamheden voor spoorvernieuwing als wegonderhoud. ProRail en de gemeente Amsterdam hebben hiertoe besloten omdat daarmee de hinder zoveel mogelijk wordt beperkt. De spoorvernieuwing ten zuiden van Amsterdam levert over twee een hoogfrequent spoornetwerk op naar Schiphol.

Ten zuiden van Amsterdam wordt het spoor verdubbeld. Er komt acht kilometer nieuw spoor met een groot aantal nieuwe spoorviaducten. Station Amsterdam RAI wordt ruimer gemaakt. ProRail plaatst komend weekend betonnen vloerplaten voor het nieuwe perron van het treinstation. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 5.00 uur. In verband met de bouw van een nieuw spoorviaduct is de Amstelveenseweg in het Pinksterweekend van 7 en 8 juni eveneens afgesloten voor verkeer.

Werkzaamheden

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert jaarlijks een miljard euro in de spoor- en stationsvernieuwingen die nodig zijn om het treinverkeer verder te verbeteren en verder te laten groeien.

Gelijktijdig met de werkzaamheden aan het spoor vernieuwt de gemeente Amstedam komend weekend ook het asfalt op de oostelijke rijbaan van de Europaboulevard tussen de A10 en de Maaslandstraat. Dat gebeurt ook op de westelijke rijbaan tussen de trambaan en de A10 en de laatste 40 meter van de afrit van de A10 binnenring.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.