Vossloh sluit financieel jaar af met bijna 1 miljard euro aan orders

Vossloh Cogifer spoorwegwissel

Spoormaterialenleverancier Vossloh heeft het financiële jaar 2021 afgesloten met 947,6 miljoen euro aan orders. Het jaar daarvoor was het bedrijf nog goed voor 915,5 miljoen aan orders. Het verkoopvolume viel het afgelopen boekjaar 8,4 procent hoger uit met 942,8 miljoen euro.

Daarmee overtreft Vossloh zijn eigen verkoopverwachting. Alle bedrijfsdivisies droegen het afgelopen financiële jaar bij aan het positieve resultaat. Mede daardoor steeg het bedrijfsresultaat van 57,5 miljoen naar 72,3 miljoen euro, terwijl de winst opliep naar 35,9 miljoen euro

“Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, denk aan de coronacrisis, de verstoorde aanvoerketens en de fors hogere prijzen voor grondstoffen en materialen, hebben we een goede prestatie neergezet”, aldus Vossloh-topman Oliver Schuster.

Voor het lopende boekjaar verwacht Vossloh een omzet van ergens tussen de 925 miljoen en 1 miljard euro. Wel waarschuwt het bedrijf dat de Russische inval in Oekraïne de resultaten nog kan beïnvloeden.

Lees verder:

Vossloh

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vossloh sluit financieel jaar af met bijna 1 miljard euro aan orders | SpoorPro.nl

Vossloh sluit financieel jaar af met bijna 1 miljard euro aan orders

Vossloh Cogifer spoorwegwissel

Spoormaterialenleverancier Vossloh heeft het financiële jaar 2021 afgesloten met 947,6 miljoen euro aan orders. Het jaar daarvoor was het bedrijf nog goed voor 915,5 miljoen aan orders. Het verkoopvolume viel het afgelopen boekjaar 8,4 procent hoger uit met 942,8 miljoen euro.

Daarmee overtreft Vossloh zijn eigen verkoopverwachting. Alle bedrijfsdivisies droegen het afgelopen financiële jaar bij aan het positieve resultaat. Mede daardoor steeg het bedrijfsresultaat van 57,5 miljoen naar 72,3 miljoen euro, terwijl de winst opliep naar 35,9 miljoen euro

“Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, denk aan de coronacrisis, de verstoorde aanvoerketens en de fors hogere prijzen voor grondstoffen en materialen, hebben we een goede prestatie neergezet”, aldus Vossloh-topman Oliver Schuster.

Voor het lopende boekjaar verwacht Vossloh een omzet van ergens tussen de 925 miljoen en 1 miljard euro. Wel waarschuwt het bedrijf dat de Russische inval in Oekraïne de resultaten nog kan beïnvloeden.

Lees verder:

Vossloh

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.