Vossloh wint zijn grootste Australische contract ooit

Afbeelding: Vossloh

Vossloh gaat de komende vijf jaar 1,3 miljoen betonnen dwarsliggers leveren voor het zogeheten Inland Rail-project in Australië. De overeenkomst met de Australian Track Corporation vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 90 miljoen euro, waarmee de deal tevens een van de grootste infra-contracten voor Vossloh is.

Austrak, de Australische dochteronderneming van Vossloh, zal de betonnen dwarsliggers voor het in aanbouw zijnde goederenspoor leveren. De eerste leveringen moeten nog dit jaar op gang komen. De laatste lichting staat gepland voor 2027.

“We zijn erg trots op het gegeven dat we met deze overeenkomst een van de grootste infrastructuur-contracten in de geschiedenis van ons bedrijf te pakken hebben. Het is sowieso het grootste contract in Australië voor ons”, zei Vossloh-topman Oliver Schuster in een reactie op het nieuws. In januari 2021 won Vossloh ook al het contract voor de wisselsystemen van het goederenspoor.

In het kader van het Inland Rail-project wordt tussen de steden Melbourne en Brisbane een goederenspoor met een totale lengte van ongeveer 1,700 kilometer aangelegd. Vanwege de lengte van het spoor is de bouwfase opgesplitst in 13 afzonderlijke fases. De eerste haalbaarheidsstudies werden in 2006 ingezet, waarna in 2018 de bouw daadwerkelijk van start ging.

Dit verhaal verscheen eerder op Railtech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro.

Lees verder:

Vossloh

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vossloh wint zijn grootste Australische contract ooit | SpoorPro.nl

Vossloh wint zijn grootste Australische contract ooit

Afbeelding: Vossloh

Vossloh gaat de komende vijf jaar 1,3 miljoen betonnen dwarsliggers leveren voor het zogeheten Inland Rail-project in Australië. De overeenkomst met de Australian Track Corporation vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 90 miljoen euro, waarmee de deal tevens een van de grootste infra-contracten voor Vossloh is.

Austrak, de Australische dochteronderneming van Vossloh, zal de betonnen dwarsliggers voor het in aanbouw zijnde goederenspoor leveren. De eerste leveringen moeten nog dit jaar op gang komen. De laatste lichting staat gepland voor 2027.

“We zijn erg trots op het gegeven dat we met deze overeenkomst een van de grootste infrastructuur-contracten in de geschiedenis van ons bedrijf te pakken hebben. Het is sowieso het grootste contract in Australië voor ons”, zei Vossloh-topman Oliver Schuster in een reactie op het nieuws. In januari 2021 won Vossloh ook al het contract voor de wisselsystemen van het goederenspoor.

In het kader van het Inland Rail-project wordt tussen de steden Melbourne en Brisbane een goederenspoor met een totale lengte van ongeveer 1,700 kilometer aangelegd. Vanwege de lengte van het spoor is de bouwfase opgesplitst in 13 afzonderlijke fases. De eerste haalbaarheidsstudies werden in 2006 ingezet, waarna in 2018 de bouw daadwerkelijk van start ging.

Dit verhaal verscheen eerder op Railtech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro.

Lees verder:

Vossloh

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.