Een voertuig van Vossloh op het spoor

Vossloh haalt groot spoorcontract binnen in Turkije

Spoormaterialenleverancier Vossloh, heeft een order binnengehaald voor de levering van 147 wissels met reserveonderdelen en extra materialen. De wissels komen te liggen in een nieuw te bouwen HSL-verbinding in Turkije die de steden Bandirma, Bursa en Osmaneli met elkaar gaat verbinden. Wat voor bedrag er met het contract gemoeid is heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. 

De klant is de Kalyon Group, een Turkse aannemer voor infrastructurele projecten. Kalyon werkt aan een spoorproject in het noordwesten van Turkije. Het plan is om een ​​dubbelspoor te bouwen, voor een hogesnelheidslijn die snelheden tot 250 kilometer per uur mogelijk maakt en de reistijd op dit traject aanzienlijk kan verkorten voor zowel personen- als goederenvervoer.

Volgens planning levert Vossloh de producten over een periode van ongeveer vier jaar. De eerste materialen worden in 2022 geleverd. “We zijn vereerd om bij te dragen aan het succes van dit belangrijke project met onze technologie en onze uitgebreide wereldwijde ervaring”, zegt Olivier Schuster, directeur van Vossloh AG.

Grootschalige infrastructuurprojecten

Turkije is van plan om de komende tijd nog meer grootschalige infrastructuurprojecten uit te voeren. De uitbreiding van het spoornet, en in het bijzonder het hogesnelheidsnet, is een prioriteit. Er zijn al verschillende projecten aanbesteed en andere zijn momenteel nog in de fase van planning.

In de afgelopen jaren heeft Vossloh verschillende hogesnelheidslijnen in Turkije met railbevestigings- en wisselsystemen uitgerust, waaronder de hogesnelheidslijn Ankara-Konya.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.