Fuxing CR400AF hogesnelheidstrein, bron: Wikimedia Commons

Vossloh noteert nieuwe order van 30 miljoen euro in China

Vossloh heeft een nieuw een contract afgesloten voor de levering van railbevestigingssystemen in China. De onderdelen worden gebruikt voor de aanleg van een hogesnelheidslijn in het zuiden van China. Het merendeel van de levering staat gepland voor 2022. De order heeft een volume van meer dan 30 miljoen euro.

Het Chinese hogesnelheidsnetwerk beslaat momenteel bijna 40.000 kilometer en groeit snel. Tegen 2030 moet het bestaande netwerk zijn uitgebreid tot ruim 70.000 kilometer. De Vossloh Group is sinds 2006 vertegenwoordigd in China met dochteronderneming Vossloh Fastening Systems China Co. Ltd. In de vestiging in Kunshan werken ongeveer 120 mensen. Vossloh is daarmee een van de lokale leveranciers van railbevestigingssystemen, in dit geval speciaal voor de toepassing in hogesnelheidslijnen.

Omzetstijging

Vossloh realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar al een omzetstijging van 13,2 procent tot 207,1 miljoen euro. Deze is vooral te danken aan de verkoop van spoorbevestigingssystemen in China. De omzet uit spoorbevestigingsmaterialen was begin dit jaar al hoog door de verschuiving van in 2020 geplande leveringen naar 2021 door de pandemie. Topman Oliver Schuster sprak van het beste bedrijfsresultaat in een eerste kwartaal in tien jaar.

“China heeft al het grootste hogesnelheidsnetwerk ter wereld en is van plan om het de komende jaren aanzienlijk uit te breiden. De behoefte aan snelle en duurzame mobiliteit om de talrijke grootstedelijke gebieden in dit enorme land te verbinden neemt constant toe”, aldus Schuster.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.