Gestrande reizigers op station Euston, foto: ANP

Joint venture HS2 zet 600 miljoen aan opdrachten in de markt

Een joint venture van HS2 nodigt de spoormarkt deze maand uit om mee te dingen naar opdrachten met een gezamenlijke waarde van meer dan 500 miljoen pond (598 miljoen euro). De joint venture, bestaande uit aannemers Mace en Dragados, is verantwoordelijk voor de aanleg van het Euston-station in Londen van de hogesnelheidslijn HS2. Het gaat om een meerjarig inkoopprogramma, waarbij in totaal drieduizend medewerkers actief zullen zijn.

Het eerstejaars aanbod omvat de palen, grondwerken en gewapend betonpakketten voor de hoofdonderbouw van het station. Andere pakketten zijn onder meer tunnelbouw in verband met de verbindingen met de London Underground en de bovenbouw van het station Euston. In het huidige tijdsbestek zal in 2025 de aanschaf van de definitieve pakketten plaatsvinden. Mace Dragados zal de mogelijkheden beschikbaar stellen op een speciale website.

Eindstation van HS2

“Ons werk om het Londense eindstation van HS2 in Euston te leveren, zal de komende jaren echt toenemen. We hebben het gebied voorbereid voor de bouw van het nieuwe station, dat het Euston-gebied zal transformeren, inclusief verbeterde verbindingen met de Londense metro”, aldus Andy Swift, de projectklant van HS2 voor Euston.

“We zijn op zoek naar onze leveranciers om ons niet alleen te voorzien van bekwame teamleden die ons zullen helpen om te groeien in omvang en capaciteiten, maar ook om ideeën en innovaties te brengen, waardoor wij de norm kunnen stellen in de industrie”, zei Mace Dragados plaatsvervangend leveringsdirecteur Paul Leighton.

Dit artikel is eerder verschenen bij zustervakblad RailTech.com

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.