Station en spoor Geldermalsen krijgen ingrijpende renovatie

Bij Geldermalsen en Tricht wordt tussen 21 en 28 augustus gewerkt aan het spoor en station Geldermalsen. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen.

Op station Geldermalsen worden de traverse en de oude trap uitgehesen en de lift op het middenperron verwijderd. Daarna laat ProRail de monumentale perronkap terugplaatsen en een glazen dak aanbrengen op de perronkap van het middenperron. De luifel aan de oostzijde wordt afgewerkt met een glazen balustrade, aan de westzijde krijgt het stationsplein nieuwe bestrating aan beide zijden.

Derde spoor

Op 28 augustus, aan het einde van de buitendienststelling, wordt het vrij liggende derde spoor van de MerwedeLingelijn in dienst genomen, vanaf het vaste perron 7, dat speciaal voor de MerwedeLingelijn is aangelegd. Het derde spoor zorgt ervoor dat in de toekomst treinen tussen Geldermalsen en Dordrecht MerwedeLingelijn niet langer de spoorverbinding Geldermalsen – Utrecht kruisen.

In Tricht staat de buitendienststelling in het teken van de fietsers- en voetgangersonderdoorgang bij de Nieuwsteeg. Op 23 augustus worden de prefab betonelementen ingehesen op de plek van de in begin augustus gesloten spoorwegovergang. Dit betekent dat de elementen vooraf elders worden gemaakt, waarna ze worden getransporteerd en verwerkt.

Onderdoorgang

Deze betonelementen worden per vrachtwagen Tricht ingereden en op hun plek gehesen. Samen vormen ze de ruwbouw van de nieuwe onderdoorgang. Na het inhijsen van de betonelementen wordt het spoor weer teruggebouwd zodat de treinen weer kunnen rijden. Na de buitendienststelling wordt de onderdoorgang verder afgebouwd en in de tweede helft van december geopend.

Na de buitendienststelling worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd in Geldermalsen en Tricht. In november wordt de reeds geopende reizigerstunnel van station Geldermalsen opgeleverd en in december de onderdoorgang Nieuwsteeg in Tricht.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Station en spoor Geldermalsen krijgen ingrijpende renovatie | SpoorPro.nl

Station en spoor Geldermalsen krijgen ingrijpende renovatie

Bij Geldermalsen en Tricht wordt tussen 21 en 28 augustus gewerkt aan het spoor en station Geldermalsen. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen.

Op station Geldermalsen worden de traverse en de oude trap uitgehesen en de lift op het middenperron verwijderd. Daarna laat ProRail de monumentale perronkap terugplaatsen en een glazen dak aanbrengen op de perronkap van het middenperron. De luifel aan de oostzijde wordt afgewerkt met een glazen balustrade, aan de westzijde krijgt het stationsplein nieuwe bestrating aan beide zijden.

Derde spoor

Op 28 augustus, aan het einde van de buitendienststelling, wordt het vrij liggende derde spoor van de MerwedeLingelijn in dienst genomen, vanaf het vaste perron 7, dat speciaal voor de MerwedeLingelijn is aangelegd. Het derde spoor zorgt ervoor dat in de toekomst treinen tussen Geldermalsen en Dordrecht MerwedeLingelijn niet langer de spoorverbinding Geldermalsen – Utrecht kruisen.

In Tricht staat de buitendienststelling in het teken van de fietsers- en voetgangersonderdoorgang bij de Nieuwsteeg. Op 23 augustus worden de prefab betonelementen ingehesen op de plek van de in begin augustus gesloten spoorwegovergang. Dit betekent dat de elementen vooraf elders worden gemaakt, waarna ze worden getransporteerd en verwerkt.

Onderdoorgang

Deze betonelementen worden per vrachtwagen Tricht ingereden en op hun plek gehesen. Samen vormen ze de ruwbouw van de nieuwe onderdoorgang. Na het inhijsen van de betonelementen wordt het spoor weer teruggebouwd zodat de treinen weer kunnen rijden. Na de buitendienststelling wordt de onderdoorgang verder afgebouwd en in de tweede helft van december geopend.

Na de buitendienststelling worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd in Geldermalsen en Tricht. In november wordt de reeds geopende reizigerstunnel van station Geldermalsen opgeleverd en in december de onderdoorgang Nieuwsteeg in Tricht.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.