Diana van Stijn van de RET

SpoorProTV: digitaal koppelen goederenwagons en de aanleg van een keerspoor in Pijnacker

In Duitsland is afgelopen maand een proefproject gestart waarbij goederenwagons automatisch en digitaal aan elkaar worden gekoppeld. Het project is gericht op het demonstreren, testen en verkrijgen van wettelijke goedkeuring voor Digital Automatic Coupling (DAC) in het goederenvervoer per spoor.

In deze uitzending van SpoorProTV legt wetenschapper Max Wehmann van de TU Berlin uit hoe het werkt en wat DAC kan betekenen voor de Europese spoorsector.

Verder een reportage over de werkzaamheden die deze week plaatsvinden aan het metrospoor tussen Rotterdam en Den Haag. Strukton legt daar een keerspoor aan waarmee het mogelijk wordt om meer metro’s te laten rijden op dit traject. Diana van Stijn van de RET licht toe wat moet gebeuren in Pijnacker en waarom dit nodig is.

Bekijk hier de uitzending van woensdag 5 augustus terug:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: digitaal koppelen goederenwagons en de aanleg van een keerspoor in Pijnacker | SpoorPro.nl
Diana van Stijn van de RET

SpoorProTV: digitaal koppelen goederenwagons en de aanleg van een keerspoor in Pijnacker

In Duitsland is afgelopen maand een proefproject gestart waarbij goederenwagons automatisch en digitaal aan elkaar worden gekoppeld. Het project is gericht op het demonstreren, testen en verkrijgen van wettelijke goedkeuring voor Digital Automatic Coupling (DAC) in het goederenvervoer per spoor.

In deze uitzending van SpoorProTV legt wetenschapper Max Wehmann van de TU Berlin uit hoe het werkt en wat DAC kan betekenen voor de Europese spoorsector.

Verder een reportage over de werkzaamheden die deze week plaatsvinden aan het metrospoor tussen Rotterdam en Den Haag. Strukton legt daar een keerspoor aan waarmee het mogelijk wordt om meer metro’s te laten rijden op dit traject. Diana van Stijn van de RET licht toe wat moet gebeuren in Pijnacker en waarom dit nodig is.

Bekijk hier de uitzending van woensdag 5 augustus terug:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.